Επικαιρότητα Κόσμος

Κυψέλες καυσίμου από την Toyota για το Energy Observer

Η Toyota εξέλιξε και κατασκεύασε ένα ειδικά σχεδιασμένο σύστημα κυψελών καυσίμου για το Energy Observer, το πρώτο υδρογονοκίνητο σκάφος που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο.

Η Toyota έχει συμμετάσχει στο πρόγραμμα ανάπτυξης του Energy Observer καθώς το υδρογόνο βρίσκεται στην «καρδιά» του εν λόγω σκάφους στο συναρπαστικό του ταξιδιού. Κατά τη διάρκεια της εξαετούς… οδύσσειας του Energy Observer, που ξεκίνησε το 2017, το ηλεκτροκίνητο αυτό πλοίο ανοίγει νέους ορίζοντες στον τομέα της ναυσιπλοΐας  λειτουργεί με τη χρήση ενός συνδυασμού ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενός συστήματος που παράγει υδρογόνο από το θαλασσινό νερό.

Energy Observer - Toyota

Το Energy Observer μοιράζεται οικολογικές λύσεις υποστηρίζοντας τα ενεργειακά δίκτυα του αύριο ώστε τα τελευταία να καταστούν πιο αποτελεσματικά αλλά – πρωτίστως - εφαρμόσιμα σε ευρύτερη κλίμακα στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών. Για το επόμενο σκέλος του ταξιδιού του, το Energy Observer και η Toyota συνεργάστηκαν στενά προκειμένου να εγκαταστήσουν στο σκάφος την κορυφαία τεχνολογία κυψελών καυσίμου της πρώτης. Για την περίσταση, οι επιστήμονες και μηχανικοί του Toyota Technical Center Europe έχει έχουν αναπτύξει ένα σύστημα κυψελών καυσίμου χρησιμοποιώντας εξαρτήματα που υιοθετήθηκαν για πρώτη φορά στο Toyota Mirai.

Energy Observer - Toyota

Επί το πρακτέου, οι ιθύνοντες του τμήματος Έρευνες και Εξέλιξης της Toyota στην Ευρώπη κατάφεραν μέσα σε μόλις 7 μήνες να σχεδιάσουν και να εγκαταστήσουν στο Energy Observer μια μονάδα κυψελών καυσίμου με εξαιρετικά συμπαγείς διαστάσεις – γεγονός που αποδεικνύει την προσαρμοστικότητα της εν λόγω τεχνολογίας σε διάφορες εφαρμογές.

Energy Observer - Toyota

“Είμαστε πολύ υπερήφανοι που ενσωματώσαμε το σύστημα κυψελών καυσίμων της Toyota στο σκάφος δοκιμάζοντάς το στις πιο σκληρές συνθήκες. Μετά από τρία χρόνια και περίπου 20.000 ναυτικά μίλια, το σύστημα είναι πλέον πολύ αξιόπιστο και προσβλέπουμε στο επόμενο βήμα: την υιοθέτησή του στη ναυτιλιακή κοινότητα. Πιστεύουμε ότι το σύστημα κυψελών καυσίμου της Toyota είναι ιδανικό, όντας αποτελεσματικό και ασφαλές. Στόχος είναι να προωθήσουμε καθαρές λύσεις στον τομέα της ενέργειας», δήλωσε ο καπετάνιος και ιδρυτής του project Energy Observer, Victorien Erussard.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου