top icon
Κόσμος

Η Lamborghini Huracan «έπιασε» τις 20.000 μονάδες

Η Lamborghini Huracan αποτελεί πλέον το δημοφιλέστερο μοντέλο της διάσημης ιταλικής φίρμας.

Η εταιρεία από τη Sant’Agata της Ιταλίας γιορτάζει ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς μια γκρι ματ Lamborghini Huracan STO (Super Trofeo Omologata) η οποία θα κοσμεί σε λίγες ημέρες το γκαράζ ενός πελάτη από το Πριγκιπάτο του Μονακό, αποτελεί το 20.000ό μοντέλο Huracan που παράγεται από την Ιταλική εταιρεία. Η STO είναι μία από τις δώδεκα εκδόσεις δρόμου της Huracan, η οποία έχει επίσης δημιουργήσει τρεις εκδόσεις που προορίζονται αποκλειστικά για χρήση εντός πίστας.

Lamborghini Huracan

Η 13η παραλλαγή για το δρόμο είναι καθ’ οδόν, καθώς μετά την αποκάλυψη της Tecnica η Ιταλική εταιρεία θα παρουσιάσει τους επόμενους μήνες την Sterrato all-terrain. Το “ψηλωμένο” supercar θα είναι η τελευταία δημιουργία της Lamborghini η οποία θα χρησιμοποιεί τον ατμοσφαιρικό 10κύλινδρο σε διάταξη V κινητήρα χωρητικότητας 5,2 λίτρων. 

Lamborghini Huracan

Η Gallardo η οποία είχε 10 χρόνια στην παραγωγή (2003 έως 2013) κατάφερε να αγγίξει συνολικά τις 14.022 μονάδες αφήνοντας το στίγμα της στην αυτοκίνηση. Από την άλλη η Huracan χρειάστηκε μόνο πέντε χρόνια για να φτάσει αυτόν τον αριθμό χαρίζοντας στην Ιταλική εταιρεία εμπορικά χαμόγελα. Αν αναλογιστούμε πως πλέον το Ιταλικό supercar «πιάνει» τις 20.000 μονάδες τότε στην γείτονα χώρα πρέπει να νιώθουν περήφανοι για το δημιούργημα τους.

Lamborghini HuracanΗ Lamborghini έριξε μια πιο προσεκτική ματιά στους αριθμούς και ανακάλυψε ότι το 71% των αγοραστών της Huracan επέλεξαν το κουπέ. Η κύρια αγορά του μοντέλου σε αυτά τα οκτώ χρόνια ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες με το 32% των παραδόσεων, ακολουθούμενη από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κίνα. Παρά το γεγονός ότι το μοντέλο υπάρχει στην αγορά αρκετά χρόνια παραμένει πιο επιθυμητό από ποτέ. Άλλωστε το 2021 ήταν η καλύτερη χρονιά για το εν λόγω supercar, με 2.586 εκδόσεις της Huracan να πωλούνται παγκοσμίως.

Lamborghini Huracan

Όπως και να έχει, η Huracan είναι η πιο δημοφιλής Lamborghini όλων των εποχών. Ωστόσο, είναι θέμα χρόνου να εκθρονιστεί από την Urus. Το 2021, παράχθηκε το 15.000ο SUV μόλις τρία χρόνια μετά την έναρξη της παραγωγής του, καθιστώντας το και επισήμως πλέον το μοντέλο με τη μεγαλύτερη παραγωγή στο συντομότερο χρονικό διάστημα από την κυκλοφορία του στην ιστορία της Lamborghini.

Lamborghini Huracan
Δεν είναι σαφές αν η νέα έκδοση Sterrato σηματοδοτήσει το τέλος της σειράς για τη Huracan ή αν θα υπάρξουν μελλοντικές υβριδικές παραλλαγές του “entry-level” supercar της Lamborghini, ωστόσο η διάσημη εταιρεία θα χρειαστεί να κατασκευάσει 20 Huracan καθώς αυτές χάθηκαν νωρίτερα φέτος στο Felicity Ace, όταν το φορτηγό πλοίο έπιασε φωτιά πριν καταλήξει στο βυθό του Ατλαντικού Ωκεανού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Lamborghini Huracan
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ