top icon
Κόσμος

Lexus LF-ZC Concept: Το ηλεκτρικό μέλλον της ιαπωνικής εταιρείας

Το LF-ZC concept είναι το νέας γενιάς ηλεκτρικό μοντέλο της Lexus, που δείχνει το μέλλον της ιαπωνικής εταιρείας. Πότε θα το δούμε στο δρόμο.

Η Lexus ακολουθεί τις εξελίξεις της ηλεκτροκίνησης παρουσιάζοντας ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο με την ονομασία LF-ZC. Με αυτό το μοντέλο φιλοδοξεί να επιταχύνει τη μετάβασή της στον κόσμο των ηλεκτρικών μοντέλων, έχοντας ως στόχο να λανσάρει το συγκεκριμένο μοντέλο στην έκδοση παραγωγής μέσα στο 2026.

Lexus

Αρκετά ακόμα μοντέλα αυτής της φιλοσοφίας θα ακολουθήσουν μέσα στα επόμενα χρόνια και μέχρι το τέλος της δεκαετίας, με μπροστάρη το Lexus LF-ZC που παρουσιάστηκε στο Japan Mobility Show 2023.

Αν αναρωτιέστε για την ονομασία του, αυτή είναι Lexus Future Zero-emmission Catalyst. Στα πιο απτά και όσον αφορά τη σχεδίασή του, συνδυάζει στοιχεία από πολλές κατηγορίες, με την αεροδυναμική να πρωταγωνιστεί για χάρη της αποδοτικότητας. Στην τελική του μορφή αναμένεται να είναι λιγότερο φουτουριστικό, με χαρακτηριστικά πιο… hatchback.

Lexus

Σ’ αυτή τη μορφή, ανάλογα φουτουριστικό είναι και το εσωτερικό του πρωτότυπου μοντέλου. Το τιμόνι yoke με τα κοφτά τμήματα επάνω και κάτω, στα πρότυπα των μονοθεσίων της Formula 1 κυριαρχεί.

Γεμάτο οθόνες, που… αγκαλιάζουν το τιμόνι, βρίσκονται εμπρός από τον οδηγό μακριά και πιο κοντά, εμπρός από το οπτικό πεδίο του συνοδηγού. Υποστηρίζονται από τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης από τη Lexus, καθώς και από ένα σύστημα αναγνώρισης φωνής επόμενης γενιάς.

Lexus

Επιπλέον, παρέχουν πληροφορίες για την καλύτερη δυνατή διαδρομή, ενώ προσαρμόζονται στις προτιμήσεις του οδηγού, λαμβάνοντας υπόψη τις καθημερινές συνήθειες του. Έμφαση έχει δοθεί στη βιωσιμότητα, με χρήση ανάλογων υλικών στο εσωτερικό.

Η Lexus ήταν φειδωλή με τις προδιαγραφές του μοντέλου, καθώς δεν ανακοίνωσε κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες όσον αφορά το σύστημα κίνησης και την μπαταρία, που θα εφοδιάζεται. Το νέο πρωτότυπο LF-ZC δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της Lexus να κινηθεί προς τα ηλεκτρικά μοντέλα, κάτι που αναμένεται να την καταστήσει ακόμα πιο ανταγωνιστική.

Lexus

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ