top icon
Επικαιρότητα

Lincoln Concept C: προάγγελος των τούρμπο της Ford

To πρωτότυπο Concept C είναι το πρώτο όχημα που εφοδιάζεται με τη νέα γενιά τούρμπο κινητήρων του ομίλου Ford.

Το σαλόνι αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ επέλεξε η Lincoln για να παρουσιάσει το πρωτότυπο Concept C. Αν και, εκ πρώτης όψεως, το συγκεκριμένο δεν δείχνει να αφορά ιδιαίτερα την αγορά της Ευρώπης, στην πράξη είναι το πρώτο όχημα (μαζί με το πρωτότυπο Volvo S60) που εφοδιάζεται με τη νέα γενιά υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων χαμηλού κυβισμού του ομίλου Ford.
 
Πιο συγκεκριμένα, κάτω από το καπό βρίσκεται ένα σύνολο EcoBoost, με χωρητικότητα 1.6 λίτρων και απόδοση 180 ίππων. Αυτό συνεργάζεται με ένα επίσης νέο κιβώτιο έξι σχέσεων, διπλού συμπλέκτη, Powershift, που υπόσχεται μειωμένη κατανάλωση και γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων. Αμφότερα αναμένεται να περάσουν, μέχρι το 2011, στην παραγωγή, εφοδιάζοντας τα ευρωπαϊκά μοντέλα της Ford, Focus, Mondeo και πιθανότατα Fiesta.
 
Επιστρέφοντας στο Lincoln Concept C, ο επικεφαλής σχεδίασης Πίτερ Χόρμπουρι τόνισε ότι απευθύνεται σε νεανικό κοινό, που έχει ενηλικιωθεί και αναζητάει μια premium πρόταση με κύριο στοιχείο την ποιότητα σε μικρές διαστάσεις, όσον αφορά τον όγκο του αυτοκινήτου. Με δεδομένη πάντως την κρίση που διανύουμε, κανένας δεν ξέρει πόσα από τα πρωτότυπα της έκθεσης θα βρουν τελικά το δρόμο της παραγωγής._Β.Χ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ