Επικαιρότητα Κόσμος

To Lync & Co 03 Cyan Concept σπάει δύο ρεκόρ στο Nurburgring (+videos)

Η Cyan Racing (πρώην Polestar) κατέρριψε δύο ρεκόρ στο Nurburgring Nordschleife στις κατηγορίες των προσθιοκίνητων και τετράθυρων μοντέλων με «άρμα» το Lync & Co 03 Cyan Concept.

Αυτή μάλιστα είναι η πρώτη φορά που ένας κατασκευαστής οχημάτων από την Κίνα καταφέρνει να διακριθεί στην «Πράσινη Κόλαση» αξιοποιώντας για την περίσταση τη δυναμική που του εξασφαλίζει το Lync & Co 03 Cyan Concept - ένα πρωτότυπο μοντέλο για χρήση σε δημόσιο δρόμο που βασίζεται περισσότερο στο αγωνιστικό «03» και λιγότερο στην 4θυρη έκδοση παραγωγής του.

Σύμφωνα με την Lync & Co και την Cyan Racing, το 03 Cyan Concept των 528 ίππων κατάφερε να σταματήσει το χρονόμετρο στο ‘Ring στο 7:20.143 καταγράφοντας μέση ωριαία ταχύτητα 170,4 χλμ./ώρα. Αξίζει να σημειωθεί πως πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου βρέθηκε, ειδικά για την περίσταση, ο τροπαιούχος το 2017 στο WTCR οδηγός, Thed Bjork.

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο της επίδοσης του Lync & Co 03 Cyan Concept

Μέχρι τώρα, το ρεκόρ στην κατηγορία των 4θυρων αυτοκινήτων ανήκε στην Jaguar και στην XE SV Project 8, η οποία είχε «γράψει» στην Πράσινη Κόλαση υποδεέστερη κατά 4 δλ. επίδοση σε σχέση με το 03 Cyan Concept. Στην κλάση των προσθιοκίνητων αυτοκινήτων, ο κάτοχος του ρεκόρ ήταν μέχρι σήμερα το νέο Renault Megane RS Trophy-R, με χρόνο «αυξημένο» κατά 25 περίπου δλ.

To Lync & Co 03 Cyan Concept αποτελεί μια έκδοση για χρήση σε δημόσιο δρόμο που βασίζεται στην αντίστοιχη αγωνιστική (βλ. World Touring Car Cup - WTCC) παίρνοντας κίνηση από έναν 4κύλινδρο 2λιτρο κινητήρα με απόδοση 528 ίππων στις 7.800 σ.α.λ. – η μέγιστη ροπή του φτάνει στα 504 χλμ. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το Lync & Co 03 Cyan Concept είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 και 200 χλμ./ώρα σε χρόνο 4,4 και 10,0 δλ. επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα που φτάνει τα 310 χλμ./ώρα. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι χειροκίνητο με 6 στο σύνολο σχέσεις, οι τροχοί στους οποίους «πατά» το αυτοκίνητο έχουν διάμετρο 20 ίντσες, ενώ στην ανάρτηση έχουν επιλεχθεί λύσεις τις οποίες επιμελείται η Ohlins._Χ.Α.

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της περιόδου 2010-2020;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου