22 Μάιος 2018

Μειωμένη αποτελεσματικότητα του συστήματος πέδησης στο Tesla Model 3, διέγνωσε το Consumer Reports

Το αμερικάνικο περιοδικό Consumer Reports επικαλείται, ύστερα από δοκιμές που πραγματοποίησε, μειωμένη απόδοση του συστήματος πέδησης του νέου Model 3. Άμεση ήταν η αντίδραση εκπροσώπων της Tesla και προσωπικά του CEO της, Elon Musk.

Tesla Model 3

Όπως αναφέρει στη σχετική του αναφορά το Consumer Reports, οι δοκιμαστές του περιοδικού βρήκαν στο νέο Tesla Model 3 πολλά στοιχεία που τους άρεσαν, όπως η αυτονομία-ρεκόρ (563 χλμ.), η πολύ καλή επιτάχυνση (0-96 χλμ./ώρα: 5,3 δλ.) και η εξαιρετική οδική συμπεριφορά (χαρακτηρίζεται, μάλιστα, ως εφάμιλλη της Porsche 718 Boxster), αλλά συνάμα και «μεγάλα ελαττώματα», όπως η μεγάλη απόσταση ακινητοποίησης σε φρενάρισμα πανικού, η δύσχρηστη οθόνη αφής στο εσωτερικό και ο αυξημένος αεροδυναμικός θόρυβος στον αυτοκινητόδρομο.

«Αυτά τα προβλήματα δεν επιτρέπουν στο Consumer Reports να συστήσει στους αγοραστές το Model, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του περιοδικού.

Όπως ήταν φυσικό, το βασικό ζήτημα εστιάζεται στην απόδοση των φρενών, με το περιοδικό να ανακοινώνει απόσταση ακινητοποίησης από τα 60 μίλια/ώρα (96 χλμ./ώρα) τα 152 πόδια, δηλαδή τα 46,3 μ., επίδοση που είναι χειρότερη κατά 2,1 μ. συγκρινόμενη με εκείνη του… pick-up μοντέλου της Ford, F-150.

Διαβάστε επίσης: Ο Elon Musk αποκαλύπτει τις εκδόσεις dual-motor και Performance για το Tesla Model 3

Εκπρόσωπος της Tesla δήλωσε στο Consumer Reports πως η επίδοση που έχει καταγράψει η ίδια η αμερικανική εταιρεία, χρησιμοποιώντας τα ίδια ακριβώς ελαστικά στην αντίστοιχη δοκιμασία, είναι κατά μέσο όρο τα 40,5 μ.

Η αλήθεια είναι πως το «πρόβλημα» που εντόπισε το Consumer Reports δεν εστιάζεται τόσο στην απόλυτη επίδοση του μοντέλου -μιας και η πρώτη δοκιμή που πραγματοποίησαν οι δοκιμαστές είχε ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του οχήματος στα 39,6 μ.- όσο στην πτώση της απόδοσης του συστήματος πέδησης στις διαδοχικές δοκιμές πλήρους ακινητοποίησης του οχήματος.

«Τα αποτελέσματα που δημοσιεύουμε αφορούν μία απόσταση που βασίζεται σε όλες τις τιμές που καταγράφουμε στη δοκιμή μας, όχι μόνο στη συντομότερη μεμονωμένη», αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό.

Και συμπληρώνει:

«Επειδή διαπιστώσαμε κάποια ασυνέπεια στην απόδοση του συστήματος πέδησης, πήραμε ένα δεύτερο Model 3 (ένα ιδιωτικό όχημα που δανείστηκε στο CR) για να επαληθεύσουμε τα αποτελέσματά μας. Όταν εκτελέσαμε με αυτό τις ίδιες δοκιμές, είχαμε σχεδόν ταυτόσημα αποτελέσματα».

Μάλιστα, στην αναφορά του Consumer Reports επικαλείται τα αποτελέσματα των αντίστοιχων δοκιμών που πραγματοποίησε το αμερικάνικο επίσης περιοδικό Car and Driver. Σύμφωνα με το τελευταίο, το Model 3 χρειάζεται 59,7 μ. προκειμένου να ακινητοποιηθεί πλήρως από τα 70 μίλια/ώρα, ήτοι από τα 112,6 μ.

Από τη μεριά της, η Tesla απάντησε άμεσα στις αιτιάσεις του CR εκδίδοντας την παρακάτω ανακοίνωση:

«Οι δοκιμές μας έχουν βρει αποστάσεις φρεναρίσματος με μέσο όρο 133 πόδια (40,5 μ.) στο 60-0 μίλια/ώρα χρησιμοποιώντας το ελαστικό παντός καιρού της Michelin σε ζάντες 18 ιντσών και μόλις 126 πόδια (38,4 μ.) με όλα τα άλλα διαθέσιμα ελαστικά. Τα αποτελέσματα στις δοκιμές πέδησης επηρεάζονται από μεταβλητές, όπως η επιφάνεια, οι καιρικές συνθήκες, η θερμοκρασία των ελαστικών, η συνθήκες πέδησης, η εξωτερική θερμοκρασία και η προηγούμενη συμπεριφορά κατά την οδήγηση που μπορεί να έχουν επηρεάσει το σύστημα πέδησης. Σε αντίθεση με άλλα οχήματα, η Tesla είναι η μόνη που μπορεί μέσω ενημερώσεων λογισμικού να βελτιώσει παράγοντες, όπως η απόσταση ακινητοποίησης».

Αντίδραση όμως είχαμε και από τον Elon Musk, μέσω του twitter φυσικά, με τον ισχυρό άνδρα της Tesla να αναφέρει πως το Model 3 είναι σχεδιασμένο για εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα των φρένων. Εντούτοις, όπως δήλωσε, στην περίπτωση που χρειάζεται κάποια αναβάθμιση στο συγκεκριμένο τομέα, τότε η Tesla θα πράξει τα δέοντα, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες του μοντέλου.

O Elon Musk επανήλθε προ ολίγου στο όλο θέμα αναφέροντας στο twitter ως πιθανό αίτιο του μειωμένης «διάρκειας» του συστήματος πέδησης του αυτοκινήτου το καλιμπράρισμα του αλγορίθμου που ελέγχει τη λειτουργία του ABS. Κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί, όπως είπε, με την αναβάθμιση του λογισμικού του σε λίγες μέρες.

Σε άλλο τιτίβισμά του, ο CEO της Tesla επεσήμανε πως το Consumer Reports είχε στην κατοχή του ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής και πως τα επόμενα έχουν πλέον καλύτερη άνεση, λιγότερους αεροδυναμικούς θορύβους αλλά και πολλές άλλες βελτιώσεις._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Elon Musk tweet
  • Elon Musk tweet
  • Tesla Model 3
  • Tesla Model 3