top icon
Κόσμος

Μπορεί ένα ηλεκτρικό MG4 να τα βάλει με Lamborghini Gallardo και Nissan GT-R (video)

Το ηλεκτρικό MG4 XPower είναι εκπληκτικά γρήγορο, ακόμα και απέναντι σε ανταγωνιστές όπως αυτά τα supercar.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εντυπωσιάζουν σε εκκίνηση από στάση, χάρη στη μεγάλη τους δύναμη και την άμεση απόδοση και απόκριση. Ποια είναι όμως τα όρια και οι δυνατότητές τους απέναντι σε αυτοκίνητα που είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα για να κάνουν χρόνους, τόσο σε στροφές, όσο και σε ευθείες, που μας ενδιαφέρει περισσότερο σ’ αυτή την περίπτωση.

MG4

Το βρετανικό κανάλι Carwow στο YouTube, έρχεται να δώσει απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, βάζοντας το MG4 XPower, το πιο ισχυρό μοντέλο της φίρμας, απέναντι στη Lamborghini Gallardo και το Nissan GT-R.

Δείτε επίσης: Η MG στην ελληνική αγορά

MG4

MG4

Το ηλεκτρικό μοντέλο που κατασκευάζεται στην Κίνα, αποδίδει 320 kW (435 ίππους) και 600 Nm ροπής. Η μετάδοση περνάει και στους τέσσερις τροχούς, με την τυπική επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 3,8 δευτερόλεπτα.

Είναι όμως αρκετή αυτή η απόδοση του MG4 να του χαρίσει τη νίκη απέναντι στον ατμοσφαιρικό V10 της Lamborghini Gallardo ή τον V6 twin-turbo του Nissan GT-R; Και μάλιστα, όταν το ηλεκτρικό μοντέλο που ζυγίζει 1.800 κιλά είναι το πιο βαρύ από τα άλλα δύο.

MG4

Αυτό που μας παρουσιάζει το Carwow είναι επιτάχυνση σε μικρή απόσταση, όπου εκ των πραγμάτων δεν αναπτύσσονται και υψηλές ταχύτητες. Εκεί όπου τα ηλεκτρικά μοντέλα έχουν μεγαλύτερο πλεονέκτημα, το οποίο όμως χάνουν, όσο τα χλμ./ώρα ανεβαίνουν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα, το MG4 XPower έχει περιοριστή ταχύτητα στα 200 χλμ./ώρα, όταν η Gallardo και το Nissan GT-R ξεπερνούν τα 300 χλμ./ώρα. Δείτε την ενδιαφέρουσα κόντρα ανάμεσα στα ανόμοια αυτά αυτοκίνητα.

MG4

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ