top icon
Κόσμος

Νέα Citroen C4 και C4 X: Τα crossover μιας νέας εποχής

Τα κορυφαία crossover Citroen C4 και C4 X έρχονται να καλύψουν κάθε σύγχρονη απαίτηση και ανάγκη προτάσσοντας ένα μοναδικό σχεδιαστικό προφίλ, κορυφαίες τεχνολογίες, απαράμιλλα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας και μία πολυσχιδή γκάμα κινητήριων συνόλων για όλα τα γούστα.

Με αιχμή του δόρατος τα νέα C4 και C4 Χ, τα οποία τώρα διατίθενται στη χώρα μας έως και τις 15 Ιουλίου με επιδότηση τιμής ύψους 3.000€, η γκάμα των crossover προτάσεων της Citroen έρχεται να συνθέσει ένα μοναδικό concept με πολλούς κρυφούς και φανερούς άσσους στη φαρέτρα της, ξεχωρίζοντας πριν από ο,τιδήποτε άλλο για τη φινέτσα και την ξεχωριστή ενγένει σχεδίαση της.

Στην περίπτωση του αυθεντικού και καθαρόαιμου crossover C4 X, η συνολική αισθητική συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία τριών διαφορετικών κόσμων, με τη μεγάλη διάμετρο των τροχών (690 χλστ.), την αυξημένη απόσταση από το έδαφος (156 χλστ.) και την υψηλή θέση οδήγησης να παραπέμπουν σε SUV. Την ίδια όμως στιγμή, η προηγμένη αεροδυναμική απόδοση του αμαξώματος με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,29 θυμίζουν Fastback μοντέλο, ενώ οι κορυφαίοι χώροι και η αντίστοιχου επιπέδου άνεση για τους επιβάτες και τις αποσκευές στο εσωτερικό ένα Sedan όχημα. Έξτρα στοιχεία μοναδικότητας και εξατομίκευσης έρχονται να χαρίσουν στο νέο crossover C4 X τα διακοσμητικά Color Pack και η επιλογή διχρωμίας οροφής.

Citroen C4 X

Citroen C4 X: Ανυπέρβλητη άνεση

Το Citroen C4 X καταφέρνει μέσα από μοναδικές για την κατηγορία τεχνολογικές καινοτομίες να προσφέρει σε όλους ανεξαιρέτως τους επιβάτες του πρωτόγνωρα επίπεδα άνεσης σε κάθε τους μετακίνηση. Η προηγμένη ανάρτηση Progressive Hydraulic Cushions, η οποία είναι μια μοναδική καινοτομία και αποκλειστικότητα της Citroen, αποτελεί βασικό πυλώνα για υψηλά επίπεδα άνεσης, συνδυαζόμενη με τα καθίσματα Advanced Comfort, τα οποία στηρίζουν υποδειγματικά το σώμα και αυξάνουν τα επίπεδα ευεξίας.

Citroen C4 X

Μια ακόμα καινοτομία που απολαμβάνουν οι επιβάτες του Citroen C4 X με στόχο την πρακτικότητα και ευκολία σε κάθε μετακίνηση είναι τόσο το συρτάρι συνοδηγού για την ασφαλή φύλαξη  μικροαντικειμένων, όσο και το Smart Pad Support, το οποίο επιτρέπει την ασφαλή στήριξη ενός tablet στην πλευρά του συνοδηγού. Από εκεί και πέρα, το γαλλικό crossover έχει να επιδείξει εξίσου υψηλά επιτεύγματα στον τομέα των διαθέσιμων χώρων για τους επιβάτες ως απόρροια του μεγάλου μεταξονίου του οχήματος που φτάνει τα 2,67 μ. Χάρη σε αυτό και την κορυφαία χωροταξική διαρρύθμιση, οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων απολαμβάνουν 198 χλστ. χώρο για τα γόνατά τους, ενώ επιπλέον πόντους χαρίζει η κλίση των 27 μοιρών της πλάτης τους.

Ένα ακόμα ατού στη φαρέτρα του C4 X όσον αφορά στους χώρους και την πρακτικότητα έγκειται στις μεταφορικές δυνατότητες του χώρου φόρτωσης, ο οποίος έχει εντυπωσιακή χωρητικότητα 510 λίτρων. Μάλιστα, με την πλήρη αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, οι μεταφορικές δυνατότητες του C4 X μεγιστοποιούνται στα 1.360 λίτρα. Άφθονες τέλος είναι οι θήκες για μικροαντικείμενα, που αθροιστικά έχουν χωρητικότητα 39 λίτρων, ενώ ιδιαίτερα αξιοποιήσιμη είναι η κεντρική κονσόλα, που διαθέτει ένα επιπλέον ράφι για τη βάση ασύρματης φόρτισης.

Citroen C4 X

Citroen C4 X: Με κορυφαίες τεχνολογικές κατακτήσεις

Η πολυσυλλεκτική γκάμα των κινητήριων συνόλων που τροφοδοτεί το νέο C4 X αποτελείται από τα γνώριμα υπερτροφοδοτούμενα PureTech 1.2 με απόδοση 100 και 130 ίππων, που συνδυάζονται αντίστοιχα με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και 8τάχυτο αυτόματο. Μάλιστα, ο πρώτος ξεχωρίζει για τις χαμηλές εκπομπές CO2, που φτάνουν στα 120 g/χλμ., γεγονός που απαλλάσσει τη συγκεκριμένη έκδοση από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας. Την ίδια στιγμή, ο ντίζελ 1.5 BlueHDi των 130 ίππων συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο 8τάχυτο κιβώτιο της εταιρείας. Φυσικά, δε θα πρέπει να ξεχνάμε το αμιγώς ηλεκτρικό e-C4 X, που διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων με μπαταρία 50 kWh προσφέροντας αυτονομία από 357 έως 421 χλμ. στο συνδυασμένο και αστικό κύκλο αντίστοιχα.

Citroen C4 X

Η ηλεκτρική έκδοση θα ενισχυθεί σημαντικά στα μέσα του δεύτερου εξαμήνου του 2023 με την προσθήκη ενός νέου αναβαθμισμένου ηλεκτρικού κινητήρα, ο οποίος θα συνδυάζεται με μπαταρία χωρητικότητας 52 kWh και θα έχει ισχύ 156 ίππους (115 kW) προσφέροντας παράλληλα μεγαλύτερη αυτονομία 421 χλμ. στο συνδυασμένο κύκλο WLTP και 569 χλμ. στον αστικό κύκλο (WLTP). Ο νέος αναβαθμισμένος ηλεκτρικός κινητήρας θα διατίθεται σε συγκεκριμένες εκδόσεις μέσα στη γκάμα του νέου e-C4 X παράλληλα με τον ηλεκτρικό κινητήρα των 136 ίππων.

Citroen C4 X, MY 2023

Το κορυφαίο τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Citroen C4 X υπογραμμίζεται επίσης από τα 20 στο σύνολο συστήματα υποβοήθησης οδήγησης που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αυτόματο φρενάρισμα και ειδοποίηση κινδύνου, αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 2 με Adaptive Cruise Control, που αναλαμβάνει και τη στάση αλλά και την επανεκκίνηση του αυτοκινήτου στο μποτιλιάρισμα, σύστημα παρακολούθησης της κόπωσης του οδηγού, προειδοποίηση για την ακούσια αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας. αλλά και το Highway Driver Assist, ένα ημιαυτόνομο σύστημα οδήγησης σε αυτοκινητόδρομο με ταχύτητες έως και 180 χλμ./ώρα. Από εκεί και πέρα, ο high-tech χαρακτήρας του γαλλικού crossover ενισχύεται έτι περαιτέρω από την κορυφαία συνδεσιμότητα, με οθόνη αφής 10”, Connected Navigation με φωνητικές εντολές, ασύρματη σύνδεση κινητού (wireless mirroring Android Auto + Apple Car Play), αλλά και σύστημα ασύρματης φόρτισης smartphone.

C4 X, MY 2023

Νέο Citroen C4: Το καθαρόαιμο crossover

Σε τρία «επίπεδα» κινείται και ο σχεδιασμός του crossover C4, το οποίο καταφέρνει να συνδυάζει σε επίπεδο σχεδίασης τόσο τη χωροταξία ενός Sedan με την αεροδυναμική ενός Coupe αυτοκινήτου, όσο και τον χαρακτήρα ενός SUV.

Citroen C4

Κύριο χαρακτηριστικό και του crossover C4 είναι τα κορυφαία επίπεδα παρεχόμενης άνεσης, με την ανάρτηση με προοδευτικά υδραυλικά μαξιλάρια (Progressive Hydraulic Cushions) και τη μοναδική καινοτομία και αποκλειστικότητα των καθισμάτων Advanced Comfort να εξασφαλίζουν σε συνδυασμό πρωτόγνωρα επίπεδα άνεσης για όλους. Τα τελευταία επιτείνονται από έξυπνες και πρακτικές λύσεις στο εσωτερικό, όπως είναι το συρτάρι συνοδηγού που βρίσκεται στο ταμπλό και το Smart Pad Support, το οποίο βοηθά στη συγκράτησης ενός tablet.

Citroen C4 X

Και στην περίπτωση του C4, οι δυνητικοί αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μέσα από μια πολυσχιδή γκάμα κινητήριων συνόλων, που περιλαμβάνει εκδόσεις βενζίνης και ντίζελ, καθώς και μια 100% ηλεκτρική εκδοχή, την e-C4, με αυτονομία έως 414 χλμ.

Citroen C4

Από εκεί και πέρα, εκτός από την άνεση, χώρους και πρακτικότητα, το Citroen C4 εξασφαλίζει και κορυφαία επίπεδα ασφάλειας με 20 συστήματα υποβοήθησης οδήγησης που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το προηγμένο Highway Driver Assist. Την ίδια στιγμή, παρέχεται άριστη συνδεσιμότητα σε όλους τους επιβάτες, με την οθόνη αφής των 10”,το Connected Navigation με φωνητικές εντολές, την ασύρματη σύνδεση κινητού (wireless mirroring Android Auto + Apple Car Play) και το σύστημα ασύρματης φορτισης smartphone να συνθέτουν τον τέλειο τεχνολογικό καμβά ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τον καινοτόμο χαρακτήρα του Citroen C4.

Citroen C4

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Citroen C4 X
  • Citroen C4 X
  • Citroen C4 X
  • Citroen C4 X
  • Citroen C4 X
  • Citroen C4
  • Citroen C4
  • Citroen C4
  • Citroen C4 X
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ