top icon
Κόσμος

Nέες εκδόσεις για την υβριδική Bentley Bentayga

Η Bentley επεκτείνει την οικογένεια των υβριδικών μοντέλων της με την προσθήκη δύο νέων εκδόσεων στη γκάμα της Bentayga, καθεμία από τις οποίες έχει διαφορετικό προσανατολισμό αλλά την ίδια προσοχή στη λεπτομέρεια.

Οι πελάτες μπορούν τώρα να επιλέξουν ανάμεσα στις Bentayga S Hybrid και Bentayga Azure Hybrid. Οι δύο νέες εκδόσεις αυξάνουν στο 50% το ποσοστό των μοντέλων Bentley που είναι διαθέσιμα και με υβριδικό σύστημα κίνησης.

Συνδυαστικά, ο V6 βενζινοκινητήρας της Bentayga Hybrid, ο ηλεκτροκινητήρας και η νέα μπαταρία των 18 kWh προσφέρουν αξιοσημείωτες επιδόσεις, αθόρυβη και μηδενικών εκπομπών ηλεκτρική λειτουργία, καθώς και εξαιρετικές επιταχύνσεις. Η σπορ σχεδίαση της Bentayga S Hybrid βάζει σε πειρασμό τους κατόχους της να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητες της συνδυαστικής ισχύος των 462 PS.

Bentley Bentayga Hybrid

Αντίθετα, για τους πελάτες που δίνουν προτεραιότητα στην ευεξία, η Bentayga Azure Hybrid προσφέρει απόλυτη ηρεμία και γαλήνη στις καθημερινές τους μετακινήσεις. Αμφότερες είναι ικανές να διανύσουν περισσότερα από 43 χλμ. σε ηλεκτρική λειτουργία, ενώ την ίδια στιγμή παρέχουν αβίαστα εξαιρετικές επιδόσεις.

Bentley Bentayga Hybrid

Bentayga S Hybrid

Η νέα Bentayga S Hybrid, που παρουσιάζεται λίγους μήνες μετά την έλευση της Flying Spur S Hybrid, έχει τον ίδιο στόχο. Οι πελάτες να μπορούν τώρα να ικανοποιήσουν το πάθος τους για επιδόσεις, απολαμβάνοντας παράλληλα τα αμέτρητα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης.

Με συνδυαστική ισχύ 462 PS, ο TFSI V6 κινητήρας των 3 λίτρων και ο ηλεκτροκινητήρας-γεννήτρια των 100 kW επιταχύνουν την Bentayga S Hybrid από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 5,3 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα 254 χλμ/ώρα. Η αίσθηση της δύναμης επιτείνεται από το υβριδικό σύστημα κίνησης, λόγω της ικανότητας του ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει την πλήρη ροπή του από μηδενικές σ.α.λ.

Bentley Bentayga Hybrid

Όπως και η Bentayga S με τον V8 κινητήρα έτσι και η νέα Bentayga S Hybrid προσφέρει ακόμα πιο συναρπαστική οδήγηση, διαθέτοντας (σε λειτουργία Sport) βελτιωμένο ήχο από τον V6 TFSI κινητήρα, προσθέτοντας έναν πιο σπορ χαρακτήρα. Η κατά 15% σκληρότερη απόσβεση των αμορτισέρ αυξάνει την ακαμψία του πλαισίου, παρέχει δυναμικότερη ρύθμιση του συστήματος ESC (στο πρόγραμμα Sport), ενώ η σπορ εξάτμιση μεταφέρει στην καμπίνα τον ανάλογο ήχο, η ένταση του οποίου μπορεί να ρυθμιστεί διαφορετικά είτε για τους εμπρός είτε για τους πίσω επιβάτες.

Bentley Bentayga Hybrid

Bentayga Azure Hybrid

Οι εκδόσεις Azure της Bentley, πέραν των συναρπαστικών επιδόσεων που προσφέρουν, δίνουν προτεραιότητα στην ευημερία και την άνεση των επιβατών, κάνοντας κάθε ταξίδι μια χαλαρωτική εμπειρία, ανεξαρτήτως απόστασης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την Bentayga Azure Hybrid, της οποίας ο οδηγός και οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν την πλήρως απομονωμένη από εξωτερικούς ήχους καμπίνα. Ακόμα και εκτός αστικού περιβάλλοντος, ο συνδυασμός του 3.0 V6 κινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα συνεχίζει να προσφέρει μια ήσυχη και εκλεπτυσμένη οδηγική εμπειρία.

Οι δύο πιο σημαντικοί άξονες που επηρεάζουν την οδηγική χαλάρωση είναι η ποιότητα κύλισης και ο δείκτης NVH, όπου στη γλώσσα της βιομηχανίας του αυτοκινήτου αναλύεται σε Noise, Vibration και Harshness (Θόρυβος, Κραδασμοί και Τραχύτητα).

Bentley Bentayga Hybrid

Μία έρευνα που παρακολούθησε χιλιάδες ανθρώπους για μία περίοδο τεσσάρων ετών, διαπίστωσε ότι όσοι εκτίθενται σε κυκλοφοριακό θόρυβο άνω των 70 ντεσιμπέλ (db) διατρέχουν 65% μεγαλύτερο κίνδυνο κατάθλιψης. Παίρνοντας ως παράδειγμα την Bentayga EWB οι μετρήσεις απέδειξαν ότι είναι πιο αθόρυβη στο εσωτερικό της από τους ανταγωνιστές της από 4% έως 26%, ανάλογα με τη συχνότητα του θορύβου και τη θέση του επιβάτη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Η δευτερεύουσα ποιότητα κύλισης είναι μια άλλη βασική μεταβλητή που επηρεάζει την ευεξία εντός του οχήματος. Όσο πιο ομαλή είναι η διαδρομή τόσο πιο ήρεμο γίνεται το ταξίδι. Σε ταχύτητες βάση των επιτρεπόμενων ορίων και στο κρίσιμο εύρος συχνοτήτων από 5 Hz έως 20 Hz, η Bentayga EWB προσφέρει στην οδήγησή της έως και 27% χαμηλότερους κραδασμούς συγκριτικά με τους ανταγωνιστές της.

Bentley Bentayga Hybrid

Το ταξίδι προς την ηλεκτροκίνηση

Οι δύο νέες εκδόσεις της Bentayga Hybrid αποτελούν το επόμενο βήμα στη στρατηγική Beyond100 της Bentley. Μέχρι το 2025 ολόκληρη η γκάμα της Bentley θα προσφέρεται με υβριδικά συστήματα κίνησης, ταυτόχρονα με την παρουσίαση του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της. Έρευνα της Bentley σχετικά με τις συνήθειες ιδιοκτησίας της πρώτης γενιάς Bentayga Hybrid έδειξε ότι πάνω από το 90% των πελατών χρησιμοποιούν την Bentayga Hybrid σε καθημερινή βάση ή αρκετές φορές την εβδομάδα, και σχεδόν το 100% των πελατών χρησιμοποιούν τη λειτουργία EV, με τους μισούς από αυτούς να πραγματοποιούν ως επί το πλείστον διαδρομές μικρότερες των 48 χλμ. Για αρκετούς πελάτες της Bentley το υβριδικό σύστημα κίνησης φέρεται να είναι η ιδανική εναλλακτική προς την μετάβαση σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ