Επικαιρότητα Κόσμος

Νέο EV από την Kia το 2021 με αυτονομία 500 χλμ.

Η Kia ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2025 θα διαθέτει στις τάξεις της 11 ηλεκτρικά μοντέλα και πως το 2021 θα παρουσιάσει ένα νέο EV στην κατηγορία των crossover οχημάτων με αυτονομία 500 χλμ.

Η Kia συνεχίζει την επέλασή της στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχοντας ήδη από φέτος επιτύχει ένα σημαντικό επίτευγμα στο εξόχως ανταγωνιστικό εμπορικό πεδίο της γηραιάς ηπείρου: σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του έτους, οι πωλήσεις της κορεάτικης εταιρείας στο συγκεκριμένο «τερέν» εκτινάχθηκαν κατά 75% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αγγίζοντας σε απόλυτα νούμερα τις 6.811 μονάδες. Και αυτό δεν είναι παρά μόνο η αρχή ενός καλά… οργανωμένου σχεδίου, σύμφωνα με το οποίο η Kia θα διαθέτει στις τάξεις της σε παγκόσμιο επίπεδο έως το 2025 ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 11 στο σύνολο ηλεκτρικά μοντέλα.

Σύμφωνα με τον COO της Kia Europe, Emilio Herrera, το πρώτο, εντελώς νέο EV της κορεάτικης εταιρείας που θα δούμε να λανσάρεται στην Ευρώπη θα παρουσιαστεί το 2021 και θα ανήκει στην κατηγορία των crossover μοντέλων «παντρεύοντας» σχεδιαστικά γνωρίσματα που συναντώνται τόσο στα «παραδοσιακά» SUV όσο και στα «χαμηλά» επιβατικά μοντέλα. Θα βασίζεται δε σε ένα εντελώς νέο δάπεδο, το οποίο προορίζεται για χρήση σε αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα των Kia και Hyundai.

Η εταιρεία υπόσχεται πως το – αγνώστων λοιπών στοιχείων – νέο ΕV της θα εξασφαλίζει με μια πλήρη φόρτιση της μπαταρίας αυτονομία 500 χλμ., ενώ σε ταχυφορτιστή o συσσωρευτής ενέργειας θα μπορεί να πληρωθεί με ηλεκτρική ενέργεια έως το 80% της μέγιστης χωρητικότητάς του σε χρόνο 20 λεπτών. Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες από επίσημα χείλη πηγές, η μέγιστη ισχύς φόρτισης θα φτάνει τα 350 kW, χάρη στις υψηλές τεχνολογικές περγαμηνές των ηλεκτρονικών ισχύος και της ίδιας της μπαταρίας, την οποία θα εξελίξει η Rimac (διαβάστε εδώ γα τη συνεργασία του Hyundai Motor Group με την κροατική εταιρεία).

Την ίδια στιγμή, η Kia ανακοίνωσε πως από εδώ και στο εξής κάθε νέο μοντέλο που θα παρουσιάζει θα διαθέτει μία τουλάχιστον εξηλεκτρισμένη εκδοχή (mild-hybrid, Hybrid, plug-in hybrid ή ηλεκτρική). Σε κάθε περίπτωση, στόχος της Kia είναι έως το 2026 οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της να φτάσουν σε παγκόσμιο επίπεδο στις 500.000 σε ετήσια βάση – στη δε Ευρώπη η Kia προσδοκά την ίδια ακριβώς περίοδο τα EV της να καταλαμβάνουν το 20% των νέων ταξινομήσεων της μάρκας.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου