top icon
Κόσμος

Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό supercar της Lexus

Η Lexus μας δείχνει σήμερα το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό της supercar που κόβει την ανάσα με τις επιδόσεις του – αλλά και με την αυτονομία του που θα ξεπερνά τα 700 χλμ.

Η Lexus αποκάλυψε χθες ένα «σετ» ψηφιακά επεξεργασμένων φωτογραφιών στις οποίες απεικονίζεται το νέο και καθ’ όλα εντυπωσιακό σε όψη και προδιαγραφές ηλεκτρικό supercar της, το οποίο θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην επέλαση του Ιάπωνα κατασκευαστή στη νέα εποχή της αυτοκίνησης.

«Το νέο σπορ μοντέλο θα είναι μέρος μιας πλήρους σειράς BEV οχημάτων τα οποία η Lexus θα διαθέσει μέχρι το 2030 με σημείο αναφοράς το όραμα της μάρκας Lexus Electrified», αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία στις επίσημες ανακοινώσεις της.

Lexus EV

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το νέο και… αβάφτιστο προς ώρας ηλεκτρικό supercar της Lexus κάνει τη δημόσια εμφάνισή του, καθώς το νέο αυτό EV αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στις 14 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους ως «μέρος» των ανακοινώσεων και σχεδίων της Toyota Motor Corp. στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία, τα οποία παρουσίασε ο Πρόεδρος του ιαπωνικού κολοσσού, Akio Toyoda (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Lexus EV

Επί της ουσίας, το νέο supercar μηδενικών εκπομπών της Lexus δεν αποτελεί παρά την ηλεκτρική αναβίωση του εμβληματικού LFA διαθέτοντας για την περίπτωση «τολμηρές αναλογίες και χαμηλό ύψος που απαιτούνται για ένα σπορ αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων».

Ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν δύο στοιχεία της προσωπικότητάς του. Και αυτά δεν είναι άλλα από τις επιδόσεις και την αυτονομία που αναμένεται να προσφέρει. Ως προς την πρώτη, η Lexus αναφέρει με έμφαση ότι το νέο, ηλεκτρικό supercar της θα είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μικρότερο των 2 δευτερολέπτων – ισχυρισμός που είδαμε και από το στρατόπεδο της Tesla για το νέο Roadster.

Lexus EV

Από εκεί και πέρα, η Lexus υπόσχεται μια αυτονομία κίνησης με μια φόρτιση που όχι μόνο θα φτάνει αλλά θα ξεπερνά τα 700 χλμ. «χάρη στην πιθανή χρήση μπαταριών στερεού ηλεκτρολύτη».

Η ευρεία χρήση των solid state μπαταριών από το στρατόπεδο της Lexus αναμένεται να ξεκινήσει νωρίτερα από το 2030, αρχικά στα υβριδικά μοντέλα της γκάμας της και εν συνεχεία στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα, όπως το εικονιζόμενο supercar.

Σύμφωνα με τις έως τώρα εξαγγελίες της, η Lexus θα προσφέρει ένα τουλάχιστον EV σε όλες τις κατηγορίες έως το 2030, χρονιά που θα αρχίσει να διαθέτει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Κίνα, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική,

Lexus EV

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Lexus EV
  • Lexus EV
  • Lexus EV
  • Lexus EV
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ