top icon
Κόσμος

Νέο μικρό ηλεκτρικό SUV από την VW – Πότε έρχεται

Η VW κατεβαίνει κατηγορία στα ηλεκτρικά SUV και ετοιμάζει ένα μικρό που θα βασίζεται στην πλατφόρμα του γνωστού ID.3.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες από την ίδια την κατασκευάστρια εταιρεία, το νέο επερχόμενο μικρό SUV της VW θα λανσαριστεί μέσα στο 2026. Η κατασκευή του θα γίνεται στο εργοστάσιο του Wolfsburg, δίπλα στο ID.3.

Στόχος της εταιρείας είναι να βελτιώσει τη γκάμα της διευρύνοντάς την προς τα κάτω. Σχεδία και στοιχεία δεν έχουν δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα, με το μόνο που είναι επιβεβαιωμένο, να αφορά την πλατφόρμα στην οποία θα βασίζεται και θα είναι η MEB.

Μια νέα μονάδα παραγωγής θα προστεθεί στο άμεσο μέλλον και θα αφορά την κατασκευή της ναυαρχίδας της VW, το Trinity, το οποίο θα παρουσιάσει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, όσον αφορά την αεροδυναμική, τη σχεδίαση, αλλά και τη συνδεσιμότητα.

Όσον αφορά το μικρό και πολυαναμενόμενο ID.2, αυτό θα κατασκευάζεται στην Ισπανία και το εργοστάσιο του Martorell, δίπλα στο αδελφό μοντέλο Cupra Raval. Η VW έχει θέσει ως στόχο για την παραγωγή του, τις 100.000 μονάδες, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί και μια crossover εκδοχή του με το επίθεμα «X» και την ονομασία ID.2 X.

VW

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ