top icon
Κόσμος

Νέο supercar ετοιμάζει η Alfa Romeo για το 2026

Ήταν να μην κάνει την αρχή η Alfa Romeo, όπως φαίνεται, καθώς, μετά την 33 Stadale, ετοιμάζει ένα ακόμα supercar, το οποίο θα παρουσιάσει το 2026.

Η 33 Stradale ήταν το αυτοκίνητο που έδωσε την ώθηση στην Alfa Romeo να κοιτάξει ψηλά ξανά, στα κορυφαία… κλιμάκια, επιστρέφοντας δυναμικά στα σπορ μοντέλα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ιταλοί δουλεύουν πάνω σ’ ένα νέο project, υψηλού επιπέδου, όπως η 33 Stradale.

Δείτε επίσης: Αποκαλύφθηκε η Alfa Romeo 33 Stradale

Έτσι, σύμφωνα με το Cristiano Fiorio, τον επικεφαλής στρατηγικής του project, στα σκαριά βρίσκεται ένα ακόμα μοντέλο, ανάλογης φιλοσοφίας. Δηλαδή με μικρή παραγωγή και αντιστρόφως ανάλογα υψηλή τιμή, το οποίο μάλιστα θα αντλεί με τη σειρά του, όπως και η 33 Stradale, έμπνευση από ένα μοντέλο του παρελθόντος.

Alfa Romeo 33 Stradale

Alfa Romeo 33 Stradale

Το μοντέλο που ίσως αποτελέσει τη σχεδιαστική βάση είναι η Giulia TZ του 1963. Επίσης, σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδιασμού Alejandro Mesonero-Romanos, «υποψηφιότητα» θέτουν και η Giulietta SZ αλλά και η Montreal του 1970. Μοντέλα τα οποία το κοινό της Alfa Romeo θα ήθελε να δει να αναβιώνουν, τουλάχιστον σχεδιαστικά.

Ανάλογα, όπως συμβαίνει και με την 33 Stradale, το νέο supercar θα εξελίξει ο οίκος Bottega (που στα ελληνικά σημαίνει «εργαστήριο»). Ένα ξεχωριστό τμήμα μέσα στον Όμιλο Stellantis, που δημιουργεί εντελώς ξεχωριστά αυτοκίνητα, μικρής παραγωγής, κάτω από 50 μονάδες.

Alfa Romeo 33 Stradale

Alfa Romeo 33 Stradale

Στοιχεία σχετικά με τις προδιαγραφές του επερχόμενου μοντέλου δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε κάτι ισχυρό, αλλά πιθανότατα λιγότερο από την 33 Stradale. Αναμένουμε νεότερα…

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ