top icon
Κόσμος

Ο… λαός μίλησε, ώρα αποφάσεων για τον Elon Musk

Ο Elon Musk δεσμεύτηκε να πουλήσει το 10% των μετοχών που κατέχει στην Tesla εφόσον το διαδικτυακό κοινό του το αποφασίσει. Όπερ και εγένετο.

Σε μια ακόμα τολμηρή κίνηση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ο Elon Musk κάλεσε τους ακολούθους του να αποφασίσουν αυτοί αν θα πουλήσει το 10% το μετοχών που ο ίδιος κατέχει στην Tesla, την Νο 1 εταιρεία κατασκευής οχημάτων και τεχνολογίας στον μαγικό κόσμο της ηλεκτροκίνησης.

Το σχετικό poll ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες, προσελκύοντας περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια «ψηφοφόρους». Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα(!), το 57,9% απεφάνθη ότι ο Elon Musk πρέπει να πουλήσει το 10% των μετοχών του στην Tesla.

Το ερώτημα και η διαδικτυακή ψηφοφορία που ακολούθησε έγιναν με πρωτοβουλία του Elon Musk με αφορμή την πρόταση των Δημοκρατικών της Γερουσίας των ΗΠΑ να φορολογήσουν τις μετοχές δισεκατομμυριούχων και άλλα εμπορεύσιμα περιουσιακά στοιχεία για να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση της κοινωνικής ατζέντας του προέδρου Joe Biden, αλλά και ως απάντηση επικριτικών σχολίων που αναφέρουν ότι ανά τον κόσμο κροίσοι, και δη οι μεγαλομέτοχοι εταιρειών, δεν πληρώνουν φόρους καθώς οι τελευταίοι δεν μπορούν να επιβληθούν σε μη ρευστοποιημένους τίτλους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο Elon Musk έχει στην κατοχή του αυτή τη στιγμή 170,5 εκατ. μετοχές της Tesla, με το 10% από αυτές να αντιπροσωπεύει καθαρή αξία ύψους 21 δις δολαρίων, με βάση τις τιμές κλεισίματος των διεθνών αγορών της περασμένης Παρασκευής.

Μαζί με τα δικαιώματα προαίρεσης αγοράς, ο Elon Musk κατέχει το 23% του μετοχικού κεφαλαίου της Tesla.

Τι θα κάνει τελικά ο Elon Musk, παραμένει μέχρι και αυτή τη στιγμή άγνωστο, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πιθανή, αν όχι επιβεβλημένη, μια ακόμα παρέμβαση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Tesla - Elon Musk

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ