top icon
Κόσμος

Οριστικό: Το Suzuki Swift γυρίζει σελίδα

Έτοιμο είναι το νέο Suzuki Swift που σήμερα αποκαλύπτεται γυρίζοντας μια ακόμα σελίδα.

Το Suzuki Swift, ένα από τα πλέον… διαχρονικά σούπερ μίνι της αγοράς, είναι έτοιμο να περάσει στη νεότερη γενιά του, με τους Ιάπωνες να στρώνουν το έδαφος για την επίσημη αποκάλυψή του «εντός έδρας». Και συγκεκριμένα, στην Japan Mobility Show 2023 που ανοίγει τις πύλες της στις 25 Οκτωβρίου.

Σήμερα, ωστόσο, το φως της δημοσιότητας είδαν απρόσμενα οι πρώτες φωτογραφίες του ιαπωνικού μικρού, οι οποίες έρχονται να αποκαλύψουν το πλήρες σχεδιαστικό προφίλ του.

Μπορεί επισήμως να φέρει την «ταμπέλα» του πρωτοτύπου, ωστόσο προφανές είναι με βάση τις φωτογραφίες που παραθέτουμε ότι το ιαπωνικό μοντέλο βρίσκεται πολύ κοντά σε μορφή στο αυτοκίνητο που θα πάρει τελικά το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής της Suzuki.

Μπορεί να θυμίζει εν πολλοίς το τρέχον Swift, μολαταύτα υπάρχουν αρκετές αλλαγές στις οποίες αξίζει να εστιάσει κανείς την προσοχή του. Για αρχή, οι χειρολαβές για τις πίσω πόρτες δεν είναι πλέον τοποθετημένες ψηλά δίπλα στην κολόνα C καθώς έχουν μετακινηθεί στο «κανονικό» τους σημείο. Χαρακτηριστικό είναι επίσης και το λογότυπο «Hybrid»  στο εμπρός φτερό, μαζί με μια κάμερα τοποθετημένη στο κάτω μέρος των πλαϊνών καθρεπτών.

Suzuki Swift Concept

Το εμπρός μέρος είναι επίσης ανανεωμένο – αν και όχι ριζικά. Διαθέτει μια μικρή μάσκα με έναν αισθητήρα ραντάρ τοποθετημένο στην κορυφή και μια κάμερα από κάτω. Αυτή η νέα μάσκα δεν περιέχει πλέον το σήμα της Suzuki καθώς το εταιρικό λογότυπο βρίσκεται πλέον στον προφυλακτήρα. Το εμφανώς πιο κοντό καπό φαίνεται πιο στρογγυλό από πριν αν κρίνουμε από το περίγραμμά του, ενώ οι προβολείς έχουν ανασχεδιαστεί. Το νέο Swift ξεχωρίζει επίσης για τους «ανεξάρτητους» προβολείς ομίχλης που δεν ενσωματώνονται στα φώτα όπως συμβαίνει με πολλά αυτοκίνητα της κατηγορίας – και όχι μόνο.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί μια μεγαλύτερη οθόνη αφής τοποθετημένη τώρα στο επάνω μέρος του ταμπλό, καθώς και αναλογικά όργανα με μικρή ψηφιακή οθόνη, αυτόματο κλιματισμό και συνδεσιμότητα Apple CarPlay και Android Auto.

Προς το παρόν, καμία πληροφορία δεν έχει διαρρεύσει για τις μονάδες που αναμένεται να κινούν το νέο Suzuki Swift. Που, όπως όλα δείχνουν δεν αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στη Γηραιά Ήπειρο πριν την έναρξη της επόμενης χρονιάς. Στη σχετική πάντως φωτογραφία του εσωτερικού το ιαπωνικό «μικρό» απεικονίζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ άγνωστο παραμένει αν θα διατίθεται σε χειροκίνητη έκδοση όσον αφορά το σύστημα μετάδοσης.

Σε μια κατηγορία από την οποία οι κατασκευαστές δείχνουν να αποχωρούν σταδιακά, η παραμονή της Suzuki στα… ύδατά της με μια νεότρη έκδοση του δημοφιλούς Swift μόνο ως θετική μπορεί να κριθεί για το μέσο αγοραστή…

Suzuki Swift Concept

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ