top icon
Κόσμος

Ουκρανία: Φρένο στην παραγωγή για Audi, BMW, Mercedes, MINI, Porsche, VW

Οι επιπτώσεις της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι ελλείψεις στην προμήθεια βασικών πρώτων υλών πλήττουν τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και την παραγωγή της.

Η VW αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων στο Wolfsburg μία εβδομάδα νωρίτερα από το ρογραμματισμένο, καθώς οι ανταγωνιστές της, όπως η BMW και η Mercedes, έβαλαν επίσης φρένο σε μέρος της παραγωγής τους, εξαιτίας της έλλειψης ανταλλακτικών και εξαρτημάτων που παράγονται στην Ουκρανία.

Εν προκειμένω, η VW διακόπτει την παραγωγή στο εργοστάσιο του Wolfsburg από σήμερα και για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στην Automobilwoche.

Ουκρανία - Wolfsburg

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο κατασκευάζει τα μοντέλα Golf, Tiguan και Touran καθώς και το Seat Tarraco.

Αρχικά, η γερμανική εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι η παύση παραγωγής στο Wolfsburg θα πραγματοποιείτο την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο η επιδεινούμενη κατάσταση στην εφοδιαστική αλυσίδα ώθησαν τους ιθύνοντές της να φέρουν νωρίτερα τις εν λόγω διακοπές.

Η παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων των VW, Audi και Cupra στο εργοστάσιο του VW Group στο Zwickau έχει επίσης σταματήσει, μέχρι τις 18 Μαρτίου.

Η Audi και η Porsche, μέλη επίσης του VW Group, μειώνουν επίσης την παραγωγή τους, καθώς οι προμήθειες εξαρτημάτων, και κυρίως καλωδίων που κατασκευάζονται στην Ουκρανία, εξαντλούνται.

Ουκρανία

Η Audi διέκοψε τη Δευτέρα τις γραμμές παραγωγής των μοντέλων Α4 και Α5 στο εργοστάσιό της στο Ingolstadt της Γερμανίας. Η παραγωγή των μοντέλων A6 και A7 στο Neckarsulm, επίσης, διακόπηκε.

Από τη μεριά της, η Porsche σταμάτησε την παραγωγή των Macan και Panamera στη Λειψία μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Η παραγωγή της 911 στο Zuffenhausen κοντά στη Στουτγάρδη, συνεχίζεται.

Αρκετές ακόμα γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επίσης πληγεί από την κρίση. Η BMW διέκοψε τη Δευτέρα την παραγωγή στο εργοστάσιό της στο Μόναχο και στο Dingolfing, το μεγαλύτερο εργοστάσιό της στην Ευρώπη, αρχικά για μία εβδομάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Μονάχο κατασκευάζονται η Σειρά 3 και 4, ενώ στο Dingolfing οι Σειρές 4, 5, 6, 7 και 8.

Εκπρόσωπος της BMW είπε ότι δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα ξαναρχίσει η παραγωγή.

Η παραγωγή δε της MINI στο εργοστάσιο της BMW στην Οξφόρδη της Αγγλίας έχει επίσης σταματήσει.

BMW - Ουκρανία

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ