Επικαιρότητα Κόσμος

Παγκόσμιο ρεκόρ για την Koenigsegg Regera στο «0-400-0» (+video)

H Koenigsegg Regera χρειάζεται μόλις 31,49 δλ. για να επιταχύνει από στάση μέχρι τα 400 χλμ./ώρα και εν συνεχεία να επιβραδύνει μέχρι την πλήρη ακινητοποίησή της.

Η Koenigsegg είναι μια εταιρεία κατασκευής εξωτερικών και προηγμένων τεχνολογικά τετρατρόχων από τη Σουηδία η οποία αρέσκεται στην κατάρριψη ρεκόρ. Και για του λόγου του αληθές αρκεί να θυμίσουμε το… πενταπλό κατόρθωμα της Agera RS που έλαβε χώρα στη Νεβάδα των ΗΠΑ στα τέλη του 2017 (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Σήμερα, είναι η σειρά της Regera να παραλάβει τη σκυτάλη προκειμένου να γράψει αυτή το όνομα της στη σχετική λίστα σε μια αρκετά γνωστή για τα αυτοκίνητα του είδους δοκιμασία. Πιο συγκεκριμένα, όπως επίσημα ανακοινώθηκε σήμερα, το Σουηδικό hypercar κατάφερε να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ στην τυποποιημένη διαδικασία επιτάχυνσης-επιβράδυνσης από στάση έως τα πρώτα 400 χλμ./ώρα και… πίσω, ολοκληρώνοντάς την σε χρόνο μόλις 31 δλ. και 49 εκατοστών.

Το ρεκόρ σημειώθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου στον αεροδιάδρομο Rada μήκους 2 και πλέον χλμ. που βρίσκεται κοντά στη Σουηδική πόλη Lidkoping. Πίσω από το πηδάλιο του αυτοκινήτου βρέθηκε ο εργοστασιακός οδηγός της εταιρείας, Sonny Persson.

«Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να δείξουμε τις πραγματικές δυνατότητες του μοναδικού συστήματος μετάδοσης Direct Drive της Regera. Καθώς διαθέτει μία μόνο σχέση έπρεπε να την αξιοποιήσουμε στην επιτάχυνση από στάση έως την τελική-ρεκόρ των 403 χλμ./ώρα. Η Regera επιταχύνει πιο δυνατά έως τα 400 χλμ./ώρα από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο παραγωγής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής και CEO της Σουηδικής εταιρείας, Christian von Koenigsegg.

Οι μοναδικές μετατροπές που διέθετε η Regera με την οποία επιτεύχθη το ως άνω ρεκόρ ήταν η προσθήκη ενός προστατευτικού κλωβού ασφαλείας και ζωνών ασφαλείας τεσσάρων σημείων για τον οδηγό.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, κατά τη διαδικασία επίτευξης του ρεκόρ, η Regera «έπιασε» τα 400 χλμ./ώρα σε χρόνο 22,87 δλ. ύστερα από την κάλυψη μιας απόστασης 1.613,2 μ. Για την επιβράδυνση έως την κατάσταση ακινησίας χρειάστηκε να περάσουν 8,62 δλ., με την Regera να αξιοποιεί την πλήρη δυναμική του συστήματος πέδησης για 435,26 μ.

Θυμίζουμε πως η Regera κινείται από έναν θερμικό twin-turbo κινητήρα με 8 κυλίνδρους σε διάταξη V σε συνδυασμό με τρεις ηλεκτροκινητήρες, μπαταρία και σύστημα μετάδοσης μονής σχέσης._Χ.Α.

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου