top icon
Κόσμος

Peugeot Panoramic i-Cockpit: Το νέο εσωτερικό των Γάλλων

Με μοντέρνα και επαναστατική σχεδίαση, το καινούργιο εσωτερικό της Peugeot περνάει τη γαλλική εταιρεία στη νέα εποχή της.

Στη νέα εποχή της περνάει η Peugeot, με το πανοραμικό i-Cockpit να προλογίζει το μέλλον. Το νέο Peugeot 3008 είναι το πρώτο μοντέλο που υιοθετεί το εσωτερικό νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας i-Cockpit. Το γαλλικό SUV θα αποκαλυφθεί επίσημα τον Σεπτέμβριο.

Στη νέα γενιά του το Peugeot Panoramic i-Cockpit διαθέτει μια πανοραμική οθόνη 21 ιντσών. Αυτή είναι υψηλής ανάλυσης και μοιάζει να αιωρείται πάνω από το ταμπλό. Την εικόνα συμπληρώνουν, το μικρό τιμόνι και τα χειριστήρια i-Toggles.

Peugeot i-Cockpit

Peugeot i-Cockpit

Το i-Cockpit βρίσκεται 10 χρόνια στην αγορά και ακολουθεί την εξελικτική διαδικασία, χωρίς έντονες αλλαγές. Στο διάστημα αυτό έχει κάνει πάνω από 10 εκατομμύρια πωλήσεις. Τα βασικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν ξεχωριστό, πέρα από τη σχεδίασή του, είναι, ο ψηφιακός πίνακας, η ασύρματη συνδεσιμότητα, οι φωνητικές εντολές και τα τρισδιάστατα γραφικά.

Στη νέα γενιά του περνάει πραγματικά στο επόμενο επίπεδο, με το νέο i-Cockpit να αλλάζει την εμπειρία οδήγησης. Η μεγάλη κεντρική οθόνη των 21 ιντσών και το head-up display είναι τα πρωταγωνιστικά στοιχεία του νέου i-Cockpit. Η κυρτή οθόνη «κοιτά» προς τον οδηγό για καλύτερη εργονομία.

Peugeot i-Cockpit

Peugeot i-Cockpit

Αναβαθμισμένη είναι η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιείται, βελτιώνοντας σημαντικά την εν γένει εικόνα του εσωτερικού των μοντέλων της Peugeot. Στην αριστερή πλευρά της πανοραμικής οθόνης, ο πίνακας οργάνων εμφανίζει, -πάνω από το μικρό τιμόνι- όλες τις πληροφορίες που αφορούν την οδήγηση, όπως, μεταξύ άλλων την ταχύτητα, τα βοηθήματα οδήγησης, τη ροή της ενέργειας.

Στη δεξιά πλευρά της πανοραμικής οθόνης, στο κέντρο του ταμπλό, το τμήμα της οθόνης αφής είναι προσβάσιμο τόσο από τον οδηγό όσο και από τον συνοδηγό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο του κλιματισμού, της πλοήγησης, των συστημάτων πολυμέσων και συνδεσιμότητας.

Peugeot i-Cockpit

Peugeot i-Cockpit

Στην κεντρική κονσόλα βρίσκονται τα i-Toggles, τα οποία παρέχουν τη δυνατότητα παραμετροποίησης, δίνοντας γρήγορη πρόσβαση σε 10 αγαπημένες λειτουργίες. Έτσι, μέσω των χειριστηρίων αφής, ο οδηγός μπορεί να κάνει την κλήση του, να ρυθμίσει τη θερμοκρασία στο κλιματιστικό ή να επιλέξει τη διαδρομή του στο σύστημα πλοήγησης.

Έμφαση έχει δοθεί στην ευρυχωρία, με τη σχεδίαση του νέου ταμπλό να είναι λιτή, αφήνοντας άπλετο χώρο στους επιβαίνοντες, αλλά και τα αντικείμενά τους. Τώρα υπάρχει η δυνατότητα επαγωγικής φόρτισης του smartphone, σε ειδικό χώρο στην κεντρική κονσόλα. Κάτι που κατέστη δυνατό με τη μεταφορά του χειριστηρίου του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων στο ταμπλό.

Το χειριστήριο αυτό βρίσκεται πλέον στα δεξιά του τιμονιού, ακριβώς δίπλα στο κουμπί stop/start του αυτοκινήτου. Είναι απόλυτα εργονομικό με εύκολη πρόσβαση στον έλεγχο του κιβωτίου ταχυτήτων και στο σταμάτημα ή την εκκίνηση του κινητήρα με μία μόνο διαισθητική κίνηση.

Peugeot i-Cockpit

Peugeot Panoramic i-Cockpit

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • PEUGEOT_E_3008
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ