top icon
Κόσμος

Ποια είναι η μοναδική αυτή Alfa Romeo που βγαίνει σε δημοπρασία;

Η εικονιζόμενη Alfa Romeo κατασκευάστηκε σε ένα μόλις αντίτυπο το 1995. Και τώρα μπορεί να γίνει δική σας.

Μετά την κατάρρευσή της το 1954, η Carrozzeria Castagna, μια μικρή εταιρεία που ξεκίνησε τη δράση της στο Μιλάνο το 1849, ήρθε ξανά στη ζωή παρουσιάζοντας το 1995 τη μοναδική Alfa Romeo Castagna Vittoria στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τη χρονιά εκείνη.

Αν και βασίζεται στην Alfa Romeo 75, η Castagna Vittoria μοιάζει περισσότερο με το εντυπωσιακό SZ. Μπροστά, το χαρακτηριστικό ρύγχος προεξέχει πάνω από την εμβληματική μάσκα Trilobo, ενώ το προφίλ προφίλ σε σχήμα C θυμίζει κάτι από τις Bugatti του 21ου αιώνα.

Alfa Romeo Castagna Vittoria

Σε αντίθεση με άλλα μοναδικά πρωτότυπα, η Alfa Romeo Castagna Vittoria είναι πλήρως λειτουργική, παίρνοντας κίνηση από τον 3λιτρο V6 «Busso» κινητήρα που αποδίδει 260 ίππους στις 5.740 σ.α.λ. και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων. Η ανάρτηση έχει αναβαθμιστεί και διαθέτει πλέον ομοαξονικά αμορτισέρ Koni και ανεξάρτητα σπειροειδή ελατήρια μπροστά. Τα φρένα δε αποτελούνται εμπρός από δισκόφρενα της Brembo με δαγκάνες 6 εμβόλων.

Alfa Romeo Castagna Vittoria

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πάνελ αλουμινίου στο αμάξωμα της Castagna Vittoria έχουν σφυρηλατηθεί στο χέρι πάνω από το ατσάλινο πλαίσιο της «75», ενώ και το εσωτερικό έχει ανανεωθεί κοσμούμενο(;) από σκούρο πράσινο δέρμα, Alcantara και σκαλιστά ξύλινα φιλέτα με το σήμα Vittoria.

Alfa Romeo Castagna Vittoria

Το αυτοκίνητο, το οποίο αυτή τη στιγμή στο οδόμετρό του 2.500 χλμ., θα εκτεθεί στα πλαίσια της εκδήλωσης Car & Classic στην Milano Autoclassica, που πραγματοποιείται στην πόλη από τις 17 έως και τις 19 Νοεμβρίου, όπου και θα δημοπρατηθεί με στόχο να πουληθεί έναντι το ποσού των 150.000 ευρώ.

Alfa Romeo Castagna Vittoria

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Alfa Romeo Castagna Vittoria
  • Alfa Romeo Castagna Vittoria
  • Alfa Romeo Castagna Vittoria
  • Alfa Romeo Castagna Vittoria
  • Alfa Romeo Castagna Vittoria
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ