top icon
Κόσμος

Το νέο Polestar 3 αποκαλύπτεται στις 12 Οκτωβρίου

Το ηλεκτρικό Polestar 3 θα είναι το πρώτο SUV της Σουηδικής εταιρείας.

Το πλήρωμα του χρόνου για την αποκάλυψη του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού Polestar 3 ήρθε, με την σουηδική εταιρεία από τον παγωμένο Βορρά, γνωστή για τις στενές της σχέσεις με την Volvo, να αποκαλύπτει το πρώτο της SUV στις 12 Οκτωβρίου.

Αποκαλύπτοντας μια ακόμα φωτογραφία του νέου της μοντέλου, η Polestar δηλώνει ότι το «3»  θα είναι ένα ισχυρό SUV «που γοητεύει τις αισθήσεις διαθέτοντας ξεχωριστό σχήμα και εξαιρετική δυναμική στην οδήγηση». Κατασκευασμένο σε μια νέα πλήρως ηλεκτρική τεχνολογική πλατφόρμα που αναπτύχθηκε και μοιράζεται με τη Volvo, το νέο Polestar 3 διαθέτει τα πιο σύγχρονα συστήματα, όπως έναν κεντρικό υπολογιστικό πυρήνα από τη NVIDIA και μια μακρά λίστα προηγμένων συστημάτων ασφαλείας από τη μητρική σουηδική εταιρεία.

Κατά το λανσάρισμα, όλες οι εκδόσεις θα διαθέτουν ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης με δύο ηλεκτροκινητήρες σε συνδυασμό με torque vectoring μέσω συστήματος διπλού συμπλέκτη στον πίσω ηλεκτροκινητήρα. Την ίδια στιγμή, το νέο Polestar 3 θα διαθέτει προσαρμοζόμενη αερανάρτηση διπλού θαλάμου με ενεργά αμορτισέρ που θα προσαρμόζουν την απόσβεση κάθε 2 χιλιοστά του δευτερολέπτου (500 Hz).

Polestar 3

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία, με το προαιρετικό Performance Pack η μέγιστη ισχύς θα φτάνει τα 380 kW, δηλαδή τους 516 ίππους, και η ροπή τα 910 Nm.

Το Polestar 3 θα προσφέρει, με την πάροδο του χρόνου, αυτόνομη λειτουργία σε αυτοκινητόδρομο που θα τροφοδοτείται από τον καλύτερο στην κατηγορία αισθητήρα LiDAR της Luminar και την κεντρική υπολογιστική ισχύ της NVIDIA.

Το ηλεκτρικό Polestar 3 θα κατασκευάζεται μαζί με οχήματα της Volvo στη μονάδα της τελευταίας στις ΗΠΑ, στο Ridgeville της Νότιας Καρολίνας.

Η κίνηση αυτή μετατρέπει την σουηδική Polestar σε μια παγκόσμια μάρκα με παραγωγή οχημάτων στις δύο μεγαλύτερες αγορές ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο – τις ΗΠΑ και την Κίνα. Παράλληλα, η εταιρεία διατηρεί την έδρα της καθώς και τις δυνατότητες πωλήσεων και διανομής των οχημάτων της στην Ευρώπη.

Polestar 3

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ