top icon
Περιβάλλον

Polestar 0 Project, το πρώτο πραγματικά ουδέτερο κλιματικά αυτοκίνητο

Με το εγχείρημα Polestar 0 Project, η σουηδική εταιρεία στοχεύει να μηδενίσει το 2030 το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των αυτοκινήτων της χωρίς αντισταθμίσεις στις εκπομπές.

Μάλιστα, στην πρώτη ετήσια έκθεσή της που δημοσιεύθηκε χθες, η Polestar επισημαίνει με έμφαση ότι η αντιστάθμιση των εκπομπών ρύπων – μια πάγια πλέον τακτική στην αυτοκινητοβιομηχανία – μέσω της φύτευσης δέντρων που δεσμεύουν διοξείδιο του άνθρακα, κάθε άλλο παρά βιώσιμη είναι. Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη ικανότητα μπορεί μακροπρόθεσμα να επηρεαστεί από αστάθμητους παράγοντες, όπως η καταστροφή ενός δάσους από πυρκαγιά.

Προς το παρόν δεν είναι ακόμα σαφές τι σκοπεύει να κάνει η Polestar για την επίτευξη του στόχου της. Ωστόσο, η εταιρεία δηλώνει ότι το Polestar 0 Project θα έχει τεράστια επίδραση στον τρόπο κατασκευής των αυτοκινήτων της, με την εταιρεία να συνεργάζεται με τους προμηθευτές και εμπόρους λιανικής για την εξάλειψη του CO2 από το σύνολο των δραστηριότητές τους.

«Είμαστε ηλεκτρικοί, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τους κινητήρες καύσης που παράγουν τοξικές εκπομπές – αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η δουλειά μας έχει ολοκληρωθεί», δήλωσε η επικεφαλής της τμήματος αειφορίας της Polestar, Fredrika Klarén. «Θα εργαστούμε τώρα για την εξάλειψη όλων των εκπομπών που προέρχονται από την παραγωγή. Τώρα είναι μια ιστορική και συναρπαστική στιγμή για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, μια ευκαιρία να αδράξουμε τη στιγμή, να κάνετε κάτι καλύτερο και να τολμήσουμε να επιτύχουμε τον στόχο για κατασκευή ουδέτερων για το κλίμα και όμορφων αυτοκινήτων».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ