top icon
Κόσμος

Porsche και Ferrari καλωσορίζουν τα e-Fuels

Δύο εμβληματικοί κατασκευαστές της Ευρώπης καλωσορίζουν τα ηλεκτρικαύσιμα γνωρίζοντας ωστόσο ότι οι μηδενικές εκπομπές αποτελούν πάγια δέσμευση της Ευρώπης με χρονικό ορίζοντα το 2035.

Ως γνωστόν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέδωσε τελικά στις έντονες πιέσεις της Γερμανίας προκειμένου να παραμείνουν στη ζωή τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης που καταναλώνουν e-Fuels.

Όπως ανακοινώθηκε, μόλις οι χώρες της ΕΕ εγκρίνουν το νόμο για τη σταδιακή κατάργηση των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης με χρονικό ορίζοντα το 2035, η Επιτροπή θα δημιουργήσει αμέσως μετά μια νέα κατηγορία οχημάτων για αυτοκίνητα που μπορούν να κινούνται μόνο με καύσιμα ουδέτερα από εκπομπές άνθρακα.

Στη συνέχεια, η Επιτροπή θα παρουσιάσει έναν άλλο κανονισμό που θα διευκρινίζει πώς αυτά τα αυτοκίνητα μπορούν να συμβάλουν στον στόχο του 2035.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η συμφωνία Γερμανίας-Ευρώπης δεν αναμένεται να αλλάξει και πολλά όσον αφορά τα μακροπρόθεσμα σχέδια των αυτοκινητοβιομηχανιών. Εν προκειμένω, το VW Group είπε ότι η συμφωνία θα βοηθήσει ειδικές τετράτροχες εφαρμογές όπως τα οχήματα έκτακτης ανάγκης και μοντέλα χαμηλού όγκου όπως η Porsche 911.

Porsche eFuels

«Βλέπουμε τα e-Fuels ως χρήσιμη προσθήκη στον υπάρχοντα στόλο κινητήρων εσωτερικής καύσης για ειδικές εφαρμογές. Ο όμιλος παραμένει προσηλωμένος στον εξηλεκτρισμό του στόλου του», ανάφερε το VW Group σε σχετική του δήλωση.

Η Ένωση Γερμανικών Αυτοκινητοβιομηχανιών (VDA) δήλωσε ότι υποστηρίζει μια συμφωνία που επιτρέπει σε διάφορες τεχνολογίες να μειώσουν τις εκπομπές CO2.

«Τώρα πρέπει να επιτρέψουμε την παραγωγή ηλεκτροκαυσίμων σε κλίμακα και σε ανταγωνιστικές τιμές, κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο με μεγάλο εύρος στρατηγικών αποφάσεων», δήλωσαν χαρακτηριστικά εκπρόσωποι του γερμανικού λόμπι.

Από τη μεριά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrari, Benedetto Vigna, χαιρέτισε τα σχέδια εξαίρεσης των αυτοκινήτων που θα καταναλώνουν e-Fuels από τη σταδιακή κατάργηση του κινητήρα εσωτερικής καύσης. «Η απόφαση δίνει στην αυτοκινητοβιομηχανία μας μεγαλύτερη ελευθερία στο σχέδιο παραγωγής», δήλωσε ο CEO της ιταλικής εταιρείας, η οποία έχει υποσχεθεί ότι θα παρουσιάσει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό όχημά της για το 2025.

Ferrari Enzo

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ