top icon
Κόσμος

Porsche: Θετικό πρόσημο στο πρώτο τρίμηνο

Η Porsche κατέγραψε αυξημένα έσοδα, κέρδη και πωλήσεις στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Η Porsche σημείωσε αυξημένη κερδοφορία στο πρώτο τρίμηνο του έτους καταγράφοντας συγχρόνως θετικό πρόσημο σε πωλήσεις και έσοδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το γερμανικό εργοστάσιο.

Από τον Ιανουάριο έως και τον Μάρτιο τα έσοδα της Porsche ανήλθαν σε 7,8 δις ευρώ, επίδοση αυξημένη κατά 28% έναντι εκείνης των 6,0 δις ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το περιθώριο λειτουργικού κέρδους επί των πωλήσεων ανήλθε για την Porsche σε 16,2%, έναντι 9,5% το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Από πλευράς κερδοφορίας, η εταιρεία υπερδιπλασίασε τα κέρδη σε 1,2 δις ευρώ (572 εκατ. στο Q1 2020).

Σε ότι αφορά τις ταμειακές ροές της, το γερμανικό εργοστάσιο ανακοινώνει κεφάλαια ύψους 1,5 δις ευρώ, έναντι αρνητικών επιδόσεων για το Q1 2020 (-572 εκατ. ευρώ).

«Ακόμη και αυτή την επιτυχία, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αντιμετωπίζουμε μεγάλες προκλήσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα αναζητούμε συνεχώς νέες πιθανές πηγές εσόδων όσο και εξοικονομήσεων», δηλώνει ο Lutz Meschke, υπεύθυνος για θέματα οικονομικών και IT της Porsche.

H εταριεία παρέδωσε σχεδόν 72.000 νέα οχήματα το πρώτο τρίμηνο αυξάνοντας έτσι την εμπορική της επιρροή ανά τον κόσμο κατά 36% σε σχέση με τους πρώτους τρεις μήνες του 2020.

Το πιο δημοφιλές μοντέλο ήταν η Macan με 22.458 μονάδες. Ιδιαίτερα υψηλή, με 9.072 μονάδες, ήταν η ζήτηση για την ηλεκτρική Taycan, η οποία… έχασε οριακά σε δημοτικότητα από την 911 (9.133 μονάδες).

Διαβάστε επίσης: Αύξηση πωλήσεων για την Porsche στο πρώτο τρίμηνο του 2021

Porsche Taycan

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Porsche 911 GT3
  • Porsche Taycan
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ