top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το νέο Skoda Octavia στις 11 Νοεμβρίου

Η Skoda θα αποκαλύψει το νέο Octavia στις 11 Νοεμβρίου αξιοποιώντας παράλληλα την 6οή επέτειο του πιο δημοφιλούς σήμερα μοντέλου της γκάμας της.

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά τα αποκαλυπτήρια του νέου VW Golf, η Skoda θα προβεί στην πρεμιέρα του «συγγενικού» Octavia, το οποίο θα αποκαλυφθεί πλήρως και για πρώτη φορά σε μία ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου στην Τσεχία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παρουσίαση του νέου Skoda Octavia συμπίπτει με την 60ή επέτειο του μοντέλου, το οποίο έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το 1959.

Στη σύγχρονη εποχή, αυτή θα είναι η τέταρτη κατά σειρά γενιά του μοντέλου (σ.σ.: οι άλλες τρεις παρουσιάστηκαν το 1996, αμέσως μετά την εξαγορά της Skoda από την VW, το 2004 και το 2013), η οποία θα βασίζεται, όπως και στο παρελθόν, στο δάπεδο MQB του γερμανικού ομίλου. Το τελευταίο, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, θα φέρει σε σχέση με το παρελθόν αρκετές αλλαγές και διαφοροποιήσεις που θα αναβαθμίζουν ακόμα περισσότερο την οδική συμπεριφορά, την ασφάλεια και φυσικά τους διαθέσιμους χώρους στην καμπίνα.

Σχεδιαστικά, η Skoda δεν αναμένεται να φέρει τα… πάνω κάτω, καθώς το Octavia ΜΚ4 θα αποτελεί τη «φυσική συνέχεια» του προκατόχου του. Εντούτοις, επιλογές όπως τα «χωριστά» εμπρός φωτιστικά σώματα αναμένεται να εγκαταλειφθούν προς όφελος πιο «σίγουρων» επιλογών που θα παραπέμπουν αρκετά σε αυτές που είδαμε στο μεγαλύτερο και πρόσφατα ανανεωμένο Superb.

Στα μηχανικά μέρη δεν αναμένονται εκπλήξεις – εκτός κι αν η πρεμιέρα του νέου VW Golf, που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Οκτώβριο, μας επιφυλάσσει κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα αναμενόμενα. Προς το παρόν πάντως είναι σχεδόν σίγουρο ότι το νέο Octavia θα φιλοξενεί κάτω από το εμπρός καπό του τον 1.500άρη TSI, καθώς και τον 2λιτρο TDI της «μαμάς» VW. Αργότερα, το φως της δημοσιότητας αναμένεται να δει και η μία plug-in υβριδική έκδοση, την οποία θα δούμε και στην έκδοση PHEV του νέου Leon και ενδεχομένως και σε εκείνη του Audi A3, που θα παρουσιαστεί με τη σειρά του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2020._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ