13 Νοε 2017

Πρεμιέρα για τη νέα Chevrolet Corvette ZR1

Αυτή είναι η δυνατότερη Corvette που έχει κατασκευαστεί ποτέ στη μακρόχρονη ιστορία του αμερικάνικου κουπέ. 

Chevrolet Corvette ZR1

Η Chevrolet επέλεξε το εξωτικό Dubai προκειμένου να παρουσιάσει για πρώτη φόρα τη νέα Corvette ZR1, την κορυφαία έκδοση του δημοφιλούς στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού –και όχι μόνο- κουπέ της. Σημείο αναφοράς σε αυτή αποτελεί, δίχως άλλο, ο κινητήρας που φιλοξενείται κάτω από το μακρύ εμπρός καπό, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον LT5 V8 των 6,2 λίτρων της GM, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 755 ίππους στις 6.300 σ.α.λ. και ροπή 969 Nm στις 4.400 σ.α.λ. με την αρωγή μηχανικού υπερτροφοδότη αλλά και μιας πλειάδας αλλαγών στο στρόφαλο και τα ηλεκτρονικά που τον διαχειρίζονται. Για πρώτη φορά, μάλιστα, προσφέρεται στους δυνητικούς αγοραστές του μοντέλου η δυνατότητα συνδυασμού του 8κύλινδρου αυτού θηρίου με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, πέραν ενός μηχανικού με 7 σχέσεις.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι για τις αναμενόμενα πιο υψηλές ανάγκες καλύτερης ψύξης του V8, οι αμερικανοί έχουν προσθέσει τέσσερα επιπλέον ψυγεία(!) με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των εναλλακτών θερμότητας, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στο επίσημο δελτίο Τύπου των αμερικανών της GM, να ανέρχεται στα 13.

Πέραν των συστημάτων μετάδοσης, επιλογή υπάρχει και στα «αεροδυναμικά πακέτα», καθώς όσοι ορέγονται τη νέα ZR1 μπορούν να διαλέξουν το Low Wing ή το High Wing κουστούμι. Με το πρώτο, η κάθετη δύναμη που παράγεται είναι αυξημένη κατά 70% σε σχέση με την Zo6, ενώ την ίδια στιγμή η τελική ταχύτητα της πιο γρήγορης Corvette που έχει κατασκευαστεί ποτέ φτάνει τα 338 χλμ./ώρα. Αν πάλι προτεραιότητά σας είναι το… κυνήγι των δεκάτων του δευτερολέπτου μέσα στην πίστα, τότε η ιδανική επιλογή είναι το πακέτο High Wing, το οποίο εξασφαλίζει 60% μεγαλύτερη κάθετη δύναμη σε σχέση με την Z06 που εφοδιάζεται με το Z07 Performance Package._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Chevrolet Corvette ZR1
  • Chevrolet Corvette ZR1
  • Chevrolet Corvette ZR1
  • Chevrolet Corvette ZR1
  • Chevrolet Corvette ZR1
  • Chevrolet Corvette ZR1
  • Chevrolet Corvette ZR1
  • Chevrolet Corvette ZR1