top icon
Κόσμος

Η ηλεκτρική Corvette σύντομα κοντά μας

Η Chevrolet θα λανσάρει την Corvette EV, με την ηλεκτροκίνητη εκδόση της να είναι διαθέσιμη από το επόμενο έτος.

Η Chevrolet εδώ και χρόνια είχε στα σκαριά τη δημιουργία μιας ηλεκτρικής Corvette. Πλέον η στιγμή έφτασε και σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της General Motors Mark Reuss, το 2023 θα λανσαριστεί στην αγορά η ηλεκτροκίνητη Chevrolet Corvette.

Η ηλεκτροκίνητη Corvette του επόμενου έτους θα είναι πιθανότατα μια τυπική plug-in υβριδική έκδοση, ωστόσο θα ξεπερνά σε ιπποδύναμη κάθε άλλο μοντέλο της Corvette που υπάρχει μέχρι και σήμερα. Το αμάξωμα της ηλεκτροκίνητης έκδοσης θα είναι πανομοιότυπο με τη βενζινοκίνητη Corvette που κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά.

Corvette

Ο Mark Reuss δήλωσε ότι η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου θα έρθει αργότερα στην αγορά. Η αμιγώς ηλεκτρική Corvette θα τροφοδοτείται από την ιδιόκτητη πλατφόρμα μπαταριών Ultium της General Motors.

Φήμες και διάφορα σχέδια που έχουν κυκολοφορήσει κάνουν λόγο για ένα διαφορετικό στυλ αμαξώματος από τη βενζινοκίνητη και υβριδική Corvette, κάτι το οποίο σημαίνει πως η αμιγώς ηλεκτρική Corvette θα μπορούσε να ανταγωνιστεί το crossover Ford Mustang Mach-E. Η GM φιλοδοξεί να έχει μια αμιγώς ηλεκτρική γκάμα μέχρι το 2035.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Corvette
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ