top icon
Κόσμος

Η Chevrolet Corvette E-Ray έρχεται!

Η υβριδική έκδοση της Chevrolet Corvette με το όνομα Corvette E-Ray, αποθανατίστηκε στο Nürburgring εν ώρα δοκιμών καθώς ετοιμάζεται για το ντεμπούτο της το 2022.

Μια υβριδική έκδοση της Chevrolet Corvette φημολογείται εδώ και χρόνια και τώρα φαίνεται ότι είναι σχεδόν εδώ. Ο φωτογράφος του συνεργάτη μας Automedia, “συνέλαβε” σε δοκιμή το πρωτότυπο στο γερμανικό Nürburgring. Η νέα υβριδική Corvette θα ονομάζεται ενδεχομένως Corvette E-Ray, τα εμπορικά σήματα της οποίας έχουν αποκαλυφθεί το 2015.

Το πρωτότυπο διαθέτει μια νέα σχεδίαση με φαρδύ αμάξωμα που θα μοιράζεται επίσης με την Corvette Z06 – αλλά δεν διαθέτει την τετραπλή διάταξη των εξατμίσεων – σωλήνων της Z06 στο πίσω μέρος. Η Z06 θα κάνει το ντεμπούτο της αυτό το φθινόπωρο ως μοντέλο του 2023, ενώ η υβριδική Corvette θα κάνει το ντεμπούτο της πιθανότατα κάποια στιγμή το 2022, επίσης ως μοντέλο του 2023. Αναμένεται επίσης να χρησιμεύσει ως αντικαταστάτης της Corvette Grand Sport.

Δεν είναι σαφές τι κινητήρα θα χρησιμοποιεί η υβριδική Corvette, αλλά οι φήμες κάνουν λόγο για έναν κινητήρα που θα κινεί τον μπροστινό άξονα και τον κινητήρα V8 των 6,2 λίτρων της Stingray που θα κινεί τον πίσω άξονα. Η μέγιστη ισχύς αναμένεται να κυμαίνεται μεταξύ 600 και 650 ίππων, ενώ υπάρχει πιθανότητα να δούμε και δυνατότητα plug-in, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι δυνατή μια μικρή ηλεκτρική αυτονομία. Ένα πιο ισχυρό υβριδικό σύστημα με ηλεκτροκινητήρα επίσης στον πίσω άξονα αναμένεται να προορίζεται για μια μελλοντική ναυαρχίδα την Corvette Zora.

Ναι, περισσότερη ηλεκτροκίνηση έρχεται στη γκάμα της Corvette. Υπάρχουν ακόμη και σχέδια για το λανσάρισμα μιας πλήρως ηλεκτρικής Corvette, ένα μοντέλο του οποίου την ύπαρξη έχει αναφέρει πολλές φορές ο οπαδός της Corvette και πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η General Motors σχεδιάζει να έχει όλα τα ελαφρά οχήματά της ηλεκτροκίνητα μέχρι το 2035, είναι πιθανό η Corvette C9 να ακολουθήσει την πλήρως ηλεκτρική οδό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: AUTOMEDIA

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ