13 Ιουλ 2018

Πρεμιέρα για τη νέα Maserati Levante GTS

Στη Ν. Υόρκη στις αρχές της άνοιξης είδαμε την έκδοση Trofeo και τώρα ήρθε η ώρα για την αποκάλυψη της GTS.

Maserati Levante GTS

H 6κύλινδρη έκδοση της Maserati Levante δεν ήταν ποτέ αρκετή για τους Ιταλούς της Modena οι οποίοι από την πρώτη στιγμή ήθελαν να δουν το «μικρό» SUV μοντέλο τους να πρωταγωνιστεί στα μεγάλα… σαλόνια της κατηγορίας. Για το λόγο αυτό, στις αρχές της άνοιξης παρουσίασαν την 8κύλινδρη έκδοση Trofeo, με τον made by Ferrari κινητήρα των 3,8 λίτρων που την κινεί να αποδίδει 590 ίππους και 730 Nm. Σήμερα, στο portfolio της διάσημης ιταλικής τρίαινας έρχεται να προστεθεί μία ακόμα εκδοχή της Levante, επίσης με 8κύλινδρο κινητήρα: η GTS.

Φυσικά, πρόκειται για το ίδιο μηχανικό σύνολο που απαντάται στη μεγαλύτερη Trofeo, με τη διαφορά ότι η ισχύς «περιορίζεται» για την περίσταση στους 550 ίππους στις 6.250 σ.α.λ. Η ροπή δε, παραμένει στα ίδια ακριβώς επίπεδα κορυφούμενη από τις 2.500 έως και τις 5.000 σ.α.λ. Χάρη στην αναλογία κιλών/ίππο της τάξης του 3,9, η νέα Levante GTS είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 4,2 δλ. επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα της τάξης των 292 χλμ./ώρα.

Όπως είναι φυσικό, το «παρών» δίνει το σύστημα τετρακίνησης Q4 Intelligent All-Wheel Drive System, το οποίο συνεχίζει να είναι… οπισθοβαρές, η ειδικά ρυθμισμένη για τις περιστάσεις προσαρμοζόμενη ανάρτηση Sport Skyhook καθώς και κι ένα μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα. Οπτικά, σε σχέση με την Trofeo οι διαφορές εντοπίζονται στη μάσκα, με τους τροχούς των 22 ιντσών και το άφθονο δέρμα υψηλής ποιότητας και τα carbon paddles του κιβωτίου να κλέβουν εντός και εκτός την παράσταση._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Maserati Levante GTS
  • Maserati Levante GTS
  • Maserati Levante GTS
  • Maserati Levante GTS
Ετικέτες: