top icon
Κόσμος

Project Ronin με την υπογραφή της Fisker

Η αμερικανική Fisker ανακοίνωσε την έλευση μέσα στο 2023 ενός νέου ηλεκτρικού σπορ κουπέ μοντέλου που θα φέρει την ονομασία Ronin.

Η Fisker, μια εταιρεία με «βαρύ» όνομα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, όχι όμως και στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή της να παρουσιάσει ένα τρίτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μετά τα Fisker Ocean και Fisker Pear. Το όνομά αυού; Project Ronin.

«Στόχος είναι να επιτευχθεί η μεγαλύτερη αυτονομία στον κόσμο για ένα EV παραγωγής, σε συνδυασμό με εξαιρετικά υψηλά επίπεδα απόδοσης», δήλωσε ο CEO της αμερικανικής εταιρείας Henrik Fisker, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Το Project Ronin θα είναι μια βιτρίνα για τις δυνατότητες μας στον τομέα της μηχανικής, του συστήματος μετάδοσης κίνησης και του λογισμικού».

Η κωδική ονομασία του νέου EV της Fisker, το οποίο απεικονίζεται στην… αφαιρετική teaser φωτογραφία που σας παραθέτουμε, αντλεί την έμπνευσή της από την ομότιτλη κινηματογραφική ταινία. Όπως δηλώνουν οι φιλόδοξοι δημιουργοί του, η εξέλιξη του μοντέλου έχει ξεκινήσει ήδη από πέρσι με στόχο τη δημιουργία «ενός φουτουριστικού σπορ αυτοκινήτου της κατηγορίας GT» το οποίο θα είναι κατάλληλο για μακρινά ταξίδια μεταφέροντας τέσσερις ενήλικες και τις αποσκευές τους.

Η σύντομη ενημέρωση του Henrik Fisker στην ομάδα μηχανικών ήταν να χρησιμοποιήσει τα πιο προηγμένα, ελαφριά υλικά και να επικεντρωθεί στην αυτονομία, τις επιδόσεις και τη συνολική οδηγική εμπειρία.

Όπως αποκαλύφθηκε σήμερα, το Project Ronin θα διαθέτει ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα και προηγμένες στο συγκεκριμένο τομέα τεχνολογίες, καθώς και έναν καινοτόμο σχεδιασμό μπαταρίας, η οποία θα είναι ενσωματωμένη στη δομή του οχήματος.

Το GT μοντέλο της Fisker θα διαθέτει «μοναδικές πόρτες για καλύτερη είσοδο και έξοδο» και ένα πολυτελές, βιώσιμο και vegan εσωτερικό που θα εγκαινιάζει μια νέα, προηγμένη σχεδιαστική κατεύθυνση.

Η Fisker αναμένει να αποκαλύψει το Project Ronin τον Αύγουστο του 2023, με την παραγωγή του αυτοκινήτου να ξεκινά το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ