top icon
Επικαιρότητα

Πρώτη γεύση από την ηλεκτρική BMW iX3

Διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες της νέας και αμιγώς ηλεκτροκίνητης BMW iX3 που αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα αργότερα μέσα στη χρονιά που διανύουμε.

Σε ιδιωτικό λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκαν σήμερα οι πρώτες φωτογραφίες της νέας iX3 που θα παρουσιαστεί μέσα στους προσεχείς μήνες, αποτελώντας για τη BMW ένα ακόμα μεγάλο βήμα στον κόσμο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οπτικά, οι πινελιές που διαφοροποιούν το νέο ZEV των Βαυαρών σχέση με τη συμβατική X3 είναι οι αναμενόμενες και έχουν ως σημείο αναφοράς την «κλειστή» εμπρός μάσκα, τη διαφορετική μορφή των προφυλακτήρων, αλλά και τη νέα αισθητική των τροχών.

Η νέα iX3, η οποία θα κατασκευάζεται στην Κίνα από την BMW Brilliance Automotive, θα κινείται από την 5η γενιά του συστήματος κίνησης eDrive, το οποίο θα υιοθετεί τόσο η νέα i4, όσο και το iNext. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι δημιουργοί του, το ηλεκτρικό μοτέρ, τα ηλεκτρονικά συστήματα καθώς και εκείνο που αφορά στη μετάδοση θα είναι ενιαία. Η απόδοση του όλου συστήματος, σε σχέση με το συνολικό του βάρος, είναι βελτιωμένη κατά 30% σε σχέση με το «πακέτο» της προηγούμενης γενιάς, όπως επισημαίνουν με έμφαση οι ιθύνοντες της BMW.

Ο ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος θα μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς, θα αποδίδει 286 ίππους και 400 Nm – προς το παρόν, η εταιρεία δεν ανακοινώνει τιμές που να αφορούν τις επιδόσεις του αυτοκινήτου, ούτε και το συνολικό του βάρος. Από εκεί και πέρα, η πρισματικού τύπου μπαταρία υψηλής τάσης έχει «καθαρή» δυναμική 74 kWh, ούσα εγκατεστημένη χαμηλά στο δάπεδο της iX3. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP, η κατανάλωση ενέργειας ανέρχεται σε λιγότερο από 20 kWh/100 χλμ. εξασφαλίζοντας αυτονομία κίνησης με μία πλήρη φόρτισής της που θα ξεπερνά τα 440 χλμ.

Αξιοσημείωτο είναι τα γεγονός πως η μπαταρία της iX3 χρησιμοποιεί κατά δύο τρίτα λιγότερο κοβάλτιο, ενώ «ολόκληρο» το αυτοκίνητο έχει μικρότερο κατά 20% περιβαλλοντικό αποτύπωμα στο συνολικό κύκλο ζωής του σε σχέση με την X3 sDrive 20d – στην περίπτωση που η πλήρωση της μπαταρίας πραγματοποιείται με ενέργεια που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, η παραπάνω τιμή τριπλασιάζεται αγγίζοντας το 60%.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ