top icon
Κόσμος

Πρώτη γεύση από το νέο VW Τ7 Multivan

Η VW θα παρουσιάσει έως τον Ιούνιο το νέο T7 Multivan, το οποίο θα είναι εφοδιασμένο, όπως και τα επιβατικά μοντέλα της μάρκας, με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με τεχνολογία shift-by-wire.

Η αλληλεπίδραση των ηλεκτρονικών συστημάτων και του λογισμικού που τα διαχειρίζονται προσφέρουν πλέον νέες λύσεις και λειτουργίες. Για την περίσταση, η επόμενη γενιά του VW T7 Multivan θα αξιοποιήσει την τεχνολογία αυτή για να «μετατρέψει» τον παραδοσιακό επιλογέα του κιβωτίου σε έναν διακόπτη.

Εν πολλοίς, πρόκειται για τη γνωστή τεχνολογία shift-by-wire, η οποία καταργεί τη μηχανική διασύνδεση του επιλογέα ή διακόπτη με το κιβώτιο. Βασική προϋπόθεση για την υιοθέτηση της εν λόγω τεχνολογίας είναι η παρουσία του γνωστού, πλέον, DSG κιβωτίου της VW, το οποίο θα διατίθεται κατ’ αποκλειστικότητα σε όλες τις εκδόσεις του νέου T7 Mutlivan.

Έτσι, ο διακόπτης του DSG κιβωτίου θα βρίσκεται στο επίπεδο της οθόνης αφής των 10 ιντσών του συστήματος ψυχαγωγίας – στο οποίο θα απεικονίζεται επίσης αυτό που θα «εισπράττουν» οι κάμερες των 360 μοιρών με τις οποίες θα εξοπλίζεται η νέα πρόταση της Volkswagen Commercial Vehicles.

Με γνώμονα την αύξηση του χώρου ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα, παρελθόν θα αποτελεί και το παραδοσιακό χειρόφρενο, το οποίο θα αντικατασταθεί, όπως συμβαίνει σε πολλά πλέον επιβατικά οχήματα, από μια ηλεκτρική διάταξη που θα συνοδεύεται από το σχετικό μπουτόν ενεργοποίησης/απενεργοποίησης.

Προς το παρόν η VW δεν ανακοινώνει περισσότερα στοιχεία για τις τεχνικές περγαμηνές του νέου T7 Multivan, το οποίο θα παρουσιαστεί, όπως όλα δείχνουν, το αργότερο έως τον προσεχή Ιούνιο.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ