top icon
Επικαιρότητα

PSA: Η Opel θα συνεχίσει να έχει απώλειες και το 2017

Ο Carlos Tavares προβλέπει πως και η φετινή θα είναι μια δύσκολη χρονιά για την Opel.

Το ότι το γκρουπ PSA αγόρασε πριν δύο περίπου μήνες την Opel δε σημαίνει πως οι Γάλλοι δεν γνωρίζουν τις δυσκολίες που κρύβονται πίσω από το όλο εγχείρημα. Τουναντίον, καθώς όπως απερίφραστα δηλώνει το μεγάλο αφεντικό των εταιρειών που εσωκλείονται στις αγκάλες του γκρουπ PSA, η φετινή χρονιά είναι πολύ πιθανόν να κλείσει με απώλειες για τη γερμανική εταιρεία.

Μιλώντας ενώπιον των μετόχων της γαλλικής εταιρείας, ο Carlos Tavares παραδέχτηκε τις προκλήσεις που το γκρουπ PSA καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα με την Opel:

«Ένας μεγάλος αριθμός σημαντικών επιτευγμάτων έχουν γίνει υπό την ηγεσία της GM. Αλλά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως ότι οι απώλειες είναι πραγματικές και πιθανόν να εμφανιστούν και το 2017».

Θυμίζουμε πως στις αρχές Μαρτίου η PSA ανακοίνωσε επίσημα πως εξαγοράζει το σύνολο των δραστηριοτήτων της Opel, συμπεριλαμβανομένων ασφαλώς και εκείνων της βρετανικής Vauxhall ασφαλώς, καταβάλλοντας στους αμερικανούς της GM συνολικό τίμημα ύψους 2,2 δις ευρώ. Με την κίνηση αυτή, οι ενωμένες δυνάμεις των Opel και PSA συγκροτούν τη δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία μετά τον Όμιλο VW._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ