Επικαιρότητα Κόσμος

Ψηφιακή εποχή STIHL

Περισσότεροι από 100 δημοσιογράφοι από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να δουν από κοντά τη νέα ψηφιακή εποχή STIHL, στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά της εταιρείας στο Βάϊμπλιγκεν της Γερμανίας, την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018.

Η συνέντευξη τύπου ξεκίνησε με την ομιλία του Προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας STIHL, Dr. Bertram Kandziora, ο οποίος τόνισε πως η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει ελαφρώς τις πωλήσεις της σε σχέση με πέρυσι. Πολλά είναι τα προϊόντα για τα οποία υπήρξε αυξημένη ζήτηση, όπως τα επαναφορτιζόμενα μηχανήματα τα οποία ξεπέρασαν σημαντικά τις προσδοκίες της εταιρείας.

Το κεντρικό, όμως θέμα της ομιλίας του ήταν το άνοιγμα της εταιρείας στη ψηφιακή εποχή. Πριν από ένα χρόνο η εταιρεία δημιούργησε νέους τομείς και μεθόδους εργασίαςπροκειμένου να επιταχύνει την ανάπτυξη των προϊόντων με ψηφιακές λειτουργίες. Η διαδικασία αυτή, λοιπόν, απέδωσε καρπούς, μετατρέποντας την έρευνα σε μηχανήματα για τον έξυπνο κήπο (Smart Garden), το έξυπνο δάσος(Smart Forest) και το έξυπνο τοπίο πρασίνου μεγάλης έκτασης (Smart Landscaping).

Για το Smart Garden, η STIHL προσφέρει ένα έξυπνο σύστημα για την άρδευση κήπωνκαθώς επίσης και  ρομποτικά χλοοκοπτικά -τα δύο μπορούν να ελέγχονται μέσω εφαρμογήςσε κινητά και tablet.

Στον τομέα της Smart Forest, η εταιρεία παρουσίασε την χρήση εικονικής  πραγματικότητας για την εκπαίδευση.Με τη βοήθεια γυαλιών εικονικής πραγματικότητας ο χρήστης «μεταφέρεται» σε ένα δάσος μέσα στο οποίο χρησιμοποιεί μηχανήματα της εταιρείας για την κοπή των ξύλων.  Ανέπτυξε το πρώτο παγκοσμίως αλυσοπρίονο MS 500iμε ελεγχόμενη μέτρηση καυσίμου (injection). Επίσης ένα νέο λογισμικό LogBuchεπιτρέπει στον υλοτόμο να σημαδεύει τα δέντρα που επιθυμεί και έπειτα να βλέπει τη θέση τους σε έναν χάρτη στο κινητό ή το tablet διευκολύνοντάς τη δουλειά του και ελαχιστοποιώντας τον χρόνο εργασίας.

Στον τομέα Smart Landscaping, το STIHL connect pro είναι το όνομα μιας λύσης βασισμένης σε cloud που αναπτύχθηκε για την αποτελεσματική διαχείριση στόλου μηχανημάτων σε ψηφιακή βάση. Ένα μικρό σε μέγεθος αντικείμενο (Smart Connector) τοποθετείται πάνω σε οποιοδήποτε μηχάνημα της STIHL και επιτρέπει στον χρήστη να διαχειρίζεται ψηφιακά τα μηχανήματά του και να λαμβάνει πληροφορίες για τις ώρες λειτουργίας των μηχανημάτων, την κατάστασή τους καθώς και τη διάρκεια εργασίας.

Δελτίο Τύπου

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της περιόδου 2010-2020;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου