Επικαιρότητα Κόσμος

Renault: Οι θέσεις εργασίας και η Nissan θα είναι ασφαλείς σε περίπτωση συγχώνευσης με την FCA

Ο Πρόεδρος της Renault, Jean-Dominique Senard, δηλώνει πως μία πιθανή συγχώνευση με την FCA εξασφαλίζει τόσο τη Nissan όσο και τις θέσεις εργασίας στους κόλπους της γαλλικής συμμαχίας.

Όπως όλα δείχνουν, το εύκολο «κομμάτι» του επικείμενου γάμου ανάμεσα στις FCA και Renault είναι να πειστούν οι εμπλεκόμενες πλευρές αναφορικά με τα πλεονεκτήματα της συγχώνευσής τους υπό τη σκέπη ενός ομίλου στον οποίο θα συμμετέχουν σε ποσοστό 50-50. Εν αντιθέσει, το... δύσκολο σκέλος της όλης υπόθεσης είναι να πειστεί και ο Ιάπωνας εταίρος της συμμαχίας (βλ. Nissan), αλλά και οι εργαζόμενοι και οι πολιτικοί σε Ιταλία και Γαλλία, οι οποίοι παραμένουν – προς το παρόν τουλάχιστον - αρκετά επιφυλακτικοί φοβούμενοι περικοπές στις θέσεις εργασίας.

Ο Jean-Dominique Senard, ο οποίος ταξίδεψε στο Τόκιο προκειμένου να συζητήσει με τη Nissan το πλαίσιο της επερχόμενης συμφωνίας των Γάλλων με την FCA, μίλησε σήμερα για το όλο θέμα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

«Η συμφωνία μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνοι αν οι άνθρωποι είναι ανοιχτοί στο ενδεχόμενο αυτό. Μία στενότερη συνεργασία μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση για όλη τη συμμαχία», δήλωσε με έμφαση ο Πρόεδρος της Renault, Jean-Dominique Senard.

Ερωτηθείς εάν η συγχώνευση των δύο ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών θα οδηγήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας, ο Jean-Dominique Senard ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η συμφωνία «δεν απαιτεί ανθρώπινες θυσίες».

Σύμφωνα με την FCA, μία συγχώνευση ανάμεσα στον ιταλο-αμερικανικό όμιλο και τη Renault δεν συνεπάγεται κλείσιμο εργοστασίων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο επικείμενος γάμος της FCA με τη Renault φέρει τις ευλογίες τόσο της ιταλικής, όσο και της γαλλικής κυβέρνησης.

Σχολιάζοντας τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες στην Ιαπωνία με στελέχη της Nissan αναφορικά με το ενδεχόμενο σύμπραξης των FCA και Renault, ο Jean-Dominique Senard είπε τα εξής:

«Πήραν το μήνυμα που ήρθα να τους δώσω, αν και είναι προφανές πως είναι δύσκολο να το χωνέψουν μέσα σε μία βραδιά».

Αναφερόμενος στα σχόλια του Carlos Tavares περί εικονικής εξαγοράς της Renault από την FCA, o Πρόεδρος της γαλλικής εταιρείας δήλωσε:

«Κάθε ένας είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει»._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου