top icon
Κόσμος

Renault: Συμφωνία με δεσμεύσεις, περικοπές προσωπικού στη Γαλλία αλλά και… προσλήψεις

Η Renault ήρθε σε συμφωνία με την πλειοψηφία των εργατικών της συνδικάτων ώστε να περικοπούν 1.700 θέσεις εργασίας στη Γαλλία, αλλά και να προστεθούν 2.500, με την εταιρεία να δεσμεύεται για την «τοπική» παραγωγή 9 νέων οχημάτων με ρυθμό 700.000 μονάδων σε ετήσια βάση.

Οι αντιπροσωπευτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις CFE-CGC, CFDT και FO και η διοίκηση της Renault υπέγραψαν σήμερα μια πολυετή συμφωνία για τη Γαλλία, η οποία αποτελεί τον καρπό αρκετών μηνών διαπραγματεύσεων και με τίτλο «Re-Nouveau France 2025», θα ισχύει για την περίοδο 2022-2024.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, το Groupe Renault θα βασίσει την παραγωγή 9 νέων οχημάτων – η πλειοψηφία των οποίων θα είναι 100% ηλεκτρικά– στη Γαλλία, με τη φιλοδοξία να παράγει περισσότερα από 700.000 οχήματα ετησίως.

Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία θα εκχωρήσει στον κόμβο Renault ElectriCity την παραγωγή του Megane E-Tech Electric, του μελλοντικού Renault 5 Electric, του νέου Kangoo Electric, ενός μελλοντικού ηλεκτρικού SUV και ενός νέου οχήματος που βρίσκεται ακόμα στα πρώτα του στάδια.

Renault Megane E-Tech Electric

Τα εργοστάσια στη Διέπη και στο Sandouville θα παράγουν αντίστοιχα το νέο Alpine και το νέο Electric Traffic. Το εργοστάσιο Batilly θα αναλάβει την παραγωγή τόσο του οχήματος που θα αντικαταστήσει το Master όσο και ενός άλλου για λογαριασμό ενός εκ των συνεργατών του γαλλικού ομίλου.

Ο μελλοντικός ηλεκτροκινητήρας των 100 kW εκχωρούνται στο εργοστάσιο του Cléon, ενώ η μονάδα στο Le Mans θα αναλάβει την παραγωγή πλαισίων για νέα οχήματα.

Σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο της Renaulution, η συμφωνία προβλέπει επίσης ότι όλες οι δεξιότητες που απαιτούνται για το σχεδιασμό ηλεκτρικών και συνδεδεμένων οχημάτων και μελλοντικές υπηρεσίες κινητικότητας θα λάβουν χώρα σε γαλλικές εγκαταστάσεις.

Groupe Renault

Ταυτόχρονα, το Groupe Renault θα μειώσει στο μισό τον χώρο των γραφείων του στο Île-de-France έως το 2025, λόγω των νέων εργασιακών πρακτικών.

Για να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μελλοντικής κινητικότητας, ο όμιλος πρέπει να αποκτήσει νέες δεξιότητες, και για το λόγο αυτό δεσμεύτηκε σήμερα να προσλάβει 2.500 υπαλλήλους στη Γαλλία κατά τη διάρκεια της τριετίας στην οποία θα ισχύσει η συμφωνία – από αυτούς οι 2.000 θα είναι σε εργοστάσια και 500 σε μηχανολογικές και τριτοβάθμιες λειτουργίες.

Επίσης, το Groupe Renault θα οργανώσει 10.000 μαθήματα κατάρτισης και επανεκπαίδευσης για τους υπαλλήλους του.

Μολαταύτα, ο όμιλος θα συνεχίζει να προσαρμόζει το εργατικό της δυναμικό και θα προχωρήσει σε εθελούσιες εξόδους από την εταιρεία 1.700 εργαζομένων.

Κατά τη διάρκεια της συμφωνίας, η εταιρεία δεσμεύτηκε να διεξάγει σε ετήσια βάση διαπραγματεύσεις με επίκεντρο του μισθούς των εργαζομένων, που θα αντικατοπτρίζουν τόσο τη γαλλική αγορά εργασίας όσο και την οικονομική κατάσταση της εταιρείας.

Renault

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ