top icon
Επικαιρότητα

Ρουμανία και Βουλγαρία «διεκδικούν» το νέο εργοστάσιο της VW

Μετά την αναβολή της οριστικής απόφασης για την εγκατάσταση του νέου εργοστασίου της VW στην Τουρκία, τόσο η Ρουμανία όσο και η Βουλγαρία δηλώνουν έτοιμες να διεκδικήσουν από τη γερμανική εταιρεία τη νέα επένδυση ύψους 1 και πλέον δις ευρώ.

Λίγες ώρες μετά την απόφαση της VW να καθυστερήσει την απόφασή της για τη θέση του νέου εργοστασίου της, το οποίο αρχικά ήταν προγραμματισμένο να εγκατασταθεί στην Τουρκία, η κυβέρνηση της Ρουμανίας δήλωσε χθες ότι ξεκίνησε νέες συνομιλίες με το VW Group προκειμένου να «διεκδικήσει» την καθ’ όλα σημαντική αυτή επένδυση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε πριν λίγες ώρες ο υπουργός Εμπορίου, Stefan Radu Oprea.

Θυμίζουμε πως εκπρόσωπος της VW δήλωσε χθες ότι η τελευταία είχε αναβάλει την τελική της απόφαση εν μέσω διεθνών επικρίσεων για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη βόρεια Συρία.

«Η Ρουμανία διαθέτει πολύ καλή οικονομοτεχνική μελέτη αυτή τη στιγμή και δεν έχουμε πρόβλημα εργατικού δυναμικού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εμπορίου της χώρας.

Αυτή τη στιγμή στη Ρουμανία κατασκευάζονται οχήματα για λογαριασμό της Ford και της «εγχώριας» Dacia.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine, η γειτονική Βουλγαρία μπαίνει εκ νέου στο παιχνίδι της διεκδίκησης της εν λόγω επένδυσης διπλασιάζοντας μάλιστα τα κίνητρα προς τη γερμανική εταιρεία προκειμένου να την πείσει να εγκαταστήσει στη χώρα το νέο της εργοστάσιο._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ