Οι στρατιωτικές  επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία έχουν εγείρει έντονες ανησυχίες στους κόλπους της VW αναφορικά με τη δεδηλωμένη πρόθεση της τελευταίας να οριστικοποιήσει τη συμφωνία εγκατάστασης ενός νέου εργοστασίου κατασκευής οχημάτων στη γείτονα χώρα.

Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Handelsblatt, οι έντονες επικρίσεις που δέχεται σε διεθνές επίπεδο η Τουρκία εξαιτίας των στρατιωτικών επιχειρήσεων της χώρας στη βόρεια Συρία ανάγκασαν την VW να αναβάλει την τελική της απόφαση να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο αυτοκινήτων στην γείτονα χώρα.

«Παρατηρούμε την κατάσταση με μεγάλη ανησυχία», φέρεται να ανέφερε εκπρόσωπος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην εφημερίδα.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα αυτό το μήνα η VW δημιούργησε μία θυγατρική εταιρεία στην δυτική επαρχία Manisa της Τουρκίας, κοντά στη Σμύρνη, όπου αρχικά το γερμανικό εργοστάσιο σκόπευε να εγκαταστήσει μία νέα μονάδα κατασκευής οχημάτων με ετήσια δυναμική 300.000 με 350.000 οχημάτων.

Εφόσον τα αρχικά σχέδια της VW ευοδωθούν, στο συγκεκριμένο εργοστάσιο θα απασχολούνται περί τους 4.000 εργαζομένους, ενώ στις εγκαταστάσεις του θα κατασκευάζονται μοντέλα των Seat και Skoda και VW, όπως τα Ateca, Karoq και Passat._X.A.

Σχετικά με τις σκέψεις της κυβέρνησης για αύξηση των τελών στα παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα, πιστεύω πως...

Αποτελέσματα

Είναι άδικο γιατί τα διαθέτουν άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα που δεν μπορούν να αποκτήσουν ένα σύγχρονο καθαρότερο όχημα
100% (1 ψήφος)
Είναι σωστό μέτρο, καθώς η αυξημένη ρύπανση στις μεγαλουπόλεις έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να δοθούν σημαντικά οικονομικά κίνητρα αντικατάστασης του γηρασμένου στόλου
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να ενισχυθούν τα Μ.Μ.Μ. και υπηρεσίες τύπου car sharing για να εξυπηρετηθούν όσοι δεν μπορούν να αποκτήσουν νέο αυτ/το
0% (0 ψήφοι)
Total votes: 1
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά