Επικαιρότητα Κόσμος

Η VW καθυστερεί την τελική της απόφαση για το νέο της εργοστάσιο στην Τουρκία

Οι στρατιωτικές  επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία έχουν εγείρει έντονες ανησυχίες στους κόλπους της VW αναφορικά με τη δεδηλωμένη πρόθεση της τελευταίας να οριστικοποιήσει τη συμφωνία εγκατάστασης ενός νέου εργοστασίου κατασκευής οχημάτων στη γείτονα χώρα.

Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Handelsblatt, οι έντονες επικρίσεις που δέχεται σε διεθνές επίπεδο η Τουρκία εξαιτίας των στρατιωτικών επιχειρήσεων της χώρας στη βόρεια Συρία ανάγκασαν την VW να αναβάλει την τελική της απόφαση να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο αυτοκινήτων στην γείτονα χώρα.

«Παρατηρούμε την κατάσταση με μεγάλη ανησυχία», φέρεται να ανέφερε εκπρόσωπος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην εφημερίδα.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα αυτό το μήνα η VW δημιούργησε μία θυγατρική εταιρεία στην δυτική επαρχία Manisa της Τουρκίας, κοντά στη Σμύρνη, όπου αρχικά το γερμανικό εργοστάσιο σκόπευε να εγκαταστήσει μία νέα μονάδα κατασκευής οχημάτων με ετήσια δυναμική 300.000 με 350.000 οχημάτων.

Εφόσον τα αρχικά σχέδια της VW ευοδωθούν, στο συγκεκριμένο εργοστάσιο θα απασχολούνται περί τους 4.000 εργαζομένους, ενώ στις εγκαταστάσεις του θα κατασκευάζονται μοντέλα των Seat και Skoda και VW, όπως τα Ateca, Karoq και Passat._X.A.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου