top icon
Κόσμος

Skoda Octavia: Πρεμιέρα στις 14 Φεβρουαρίου

Η Skoda Octavia ανανεώνεται στα σημεία, με την τσεχική εταιρεία σε αυτή τη φάση να δίνει στη δημοσιότητα κάποια επίσημα σχέδια, λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα που θα γίνει στις 14 Φεβρουαρίου.

Στην τέταρτη πλέον γενιά της η Skoda Octavia και τέσσερα χρόνια μετά την πρεμιέρα της, δέχεται μια ανανέωση στα σημεία. Το μοντέλο θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμο σε δύο τύπους αμαξώματος, «hatchback» και «Combi», όπως η Skoda αποκαλεί τις εκδοχές αυτές, ενώ θα υπάρχουν επίσης και εκδόσεις Sportline και RS.

Skoda Octavia sketches

Η ανανέωση φέρνει νέα φώτα δεύτερης γενιάς LED Matrix, με νέα φωτεινή υπογραφή, που χαρίζει νέα «προσωπικότητα» στο μοντέλο, ενώ παράλληλα αναβαθμίζουν τη ένταση του φωτός. Επίσης, ενσωματώνουν ένα μοναδικό κρυσταλλικό στοιχείο, που η Skoda ονομάζει «Crystallinium» και προσδίδει μια χαρακτηριστική μπλε απόχρωση στο εσωτερικό των προβολέων.

Στην ανανεωμένη εκδοχή της η Octavia συνεχίζει την παράδοση που έχει δημιουργήσει όλα τα αυτά τα χρόνια, από το 1996 που έκανε πρεμιέρα. Όπως μαρτυρούν εξάλλου τα επίσημα σκίτσα που έδωσε στη δημοσιότητα η Skoda, δεν θα έχει συνταρακτικές αλλαγές, καθώς ακολουθεί την εξελικτική λογική μιας ανανέωσης. Η επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου έχει οριστεί για τις 14 Φεβρουαρίου.

Skoda Octavia sketches

Όσον αφορά το εσωτερικό της επερχόμενης Octavia, δεν υπάρχουν εικόνες ή σκίτσα διαθέσιμα από τη Skoda. Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουμε να υιοθετηθούν στοιχεία από το αδελφό VW Golf, που πρόσφατα ανανεώθηκε. Αναμένεται να έχει μια μεγάλη οθόνη στο ταμπλό για το σύστημα πολυμέσων, που θα έχει νέο λειτουργικό που θα το καθιστά πιο εύκολο και γρήγορο.

Η εισαγωγική έκδοση πιθανότατα θα εφοδιάζεται με κινητήρα βενζίνης 1.0 TSI 116 ίππων, ενώ πιο πάνω θα υπάρχει ο 1.5 TSI με 150 ίππους. Στην κορυφή και όσον αφορά την έκδοση RS, που προαναγγέλλει η Skoda, ενδεχομένως να εφοδιάζεται με μαι ισχυρή παραλλαγή του 2.0 TSI που βρίσκεται κάτω από το καπό του VW Golf GTi, που θα έχει απόδοση πάνω από 260 ίππους.

Skoda Octavia sketches

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Skoda Octavia sketches
  • Skoda Octavia sketches
  • Skoda Octavia sketches
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ