top icon
Επικαιρότητα

Το Skoda Vision RS concept στην Έκθεση του Παρισιού (+video)

Η Skoda μας δίνει σήμερα μία πρώτη γεύση της μορφής ενός νέου πρωτοτύπου που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Σαλόνι του Παρισιού τον προσεχή Οκτώβρη. Δεν πρόκειται για SUV, αλλά για ένα «καυτό» χάτσμπακ που σύντομα θα εισαχθεί στη γκάμα της εταιρείας και θα κοσμείται με τα αρχικά RS.

Το Skoda Vision RS concept θα κάνει την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στις αρχές Οκτωβρίου στην πόλη του φωτός και συγκεκριμένα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού αποτελώντας εν πολλοίς μία μίνι έκπληξη από το στρατόπεδο των Τσέχων. Και συνάμα, ένα απτό δείγμα γραφής των προθέσεων της Skoda να «εισαγάγει» μία σπορτίφ νότα (εξ ου και τα αρχικά RS στην ονομασία του) στην κατηγορία των μικρο-μεσαίων χάτσμπακ μοντέλων. Προς το παρόν, η Τσέχικη φίρμα δεν αποκαλύπτει και πολλά στοιχεία για το τεχνολογικό ποιον του πρωτοτύπου, πέραν των διαστάσεών του, οι οποίες το τοποθετούν πολύ πιο ψηλά όχι μόνο από τα Fabia και Rapid, αλλά ακόμα και από το ομόσταβλο Golf. Πιο συγκριμένα, το μήκος του 5θυρου για την περίσταση πρωτοτύπου ανέρχεται στα 4,356 μ., το πλάτος του στα 1,81 μ. και το ύψος του στα 1,431. Το δε μεταξόνιό του αγγίζει τα 2,65 μ.

Όπως αναφέρει στο σχετικό δ.Τ. η Skoda, το Vision RS concept «ενσωματώνει σαφείς αναφορές από τους αγώνες αυτοκινήτου μεταφέροντας συγχρόνως μία γεύση από την επόμενη φάση σχεδιασμού των μοντέλων RS. Παράλληλα, βασίζεται στην 117χρονη παράδοση της Skoda στο μηχανοκίνητο αθλητισμό».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο συνδυασμός των γραμμάτων RS (Rallye Sport) εισήχθη για πρώτη φορά το 1974 στα αγωνιστικά 180 RS και 200 RS. Μετά δε την επιτυχία των 130 RS, τα αρχικά RS άρχισαν να γίνονται αναγνωρίσιμα σε όλο τον κόσμο. Από το 2000 και μετά, όταν και πρωτοφορέθηκαν στην κορυφαία έκδοση του Octavia, τα εν λόγω αρχικά έχουν ταυτιστεί με τις σπορτίφ παραλλαγές διαφόρων μοντέλων της τσέχικης εταιρείας._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ