top icon
Κόσμος

Spectre, η πρώτη ηλεκτρική Rolls Royce έρχεται το 2023

Με τον πλήρη εξηλεκτρισμό της μάρκας να έρχεται το 2030, η Rolls Royce ανακοίνωσε σήμερα ότι το 2023 θα παρουσιάσει το πρώτο EV της, το οποίο φέρει την ονομασία Spectre.

Η Rolls Royce αγκαλιάζει και επισήμως πλέον το κύμα εξηλεκτρισμού ανακοινώνοντας ότι το 2030 η πολυτελής μάρκα με την βρετανική καταγωγή και παράδοση θα είναι πλήρως ηλεκτρική.

Στα πλαίσια των σημερινών ανακοινώσεών της, η εταιρεία έκανε γνωστό ότι θα ξεκινήσει άμεσα τις δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες του πρώτου ηλεκτρικού της αυτοκινήτου, το οποίο θα ονομάζεται Spectre και θα παρουσιαστεί το τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Rolls Royce Spectre

Όπως αποκαλύπτουν οι πρώτες teaser φωτογραφίες του μοντέλου, η νέα Rolls Royce Spectre θα υιοθετεί ένα κλασσικού τύπου κουπέ αμάξωμα, παρόμοιο με εκείνο της αντίστοιχης έκδοσης της Wraith.

Η Spectre, αντί να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα CLAR (Cluster Architecture) του BMW Group που υιοθετούν οι νέες, αμιγώς ηλεκτροκίνητες i4 και iX, θα βασίζεται το αλουμινένιο δάπεδο Architecture of Luxury που χρησιμοποιούν σήμερα οι Phantom και Cullinan.

Όπως εξηγούν οι ιθύνοντες της βρετανικής εταιρείας, η ως άνω πλατφόρμα έχει εξελιχθεί από την αρχή προκειμένου να φιλοξενεί και ηλεκτρικές μονάδες, πέραν των V12 κινητήρων εσωτερικής καύσης που έχει εξελίξει η μητρική BMW.

Rolls Royce Spectre

Προς το παρόν δεν έχουν αποκαλυφθεί στοιχεία αναφορικά με τις τεχνολογικές περγαμηνές της νέας Spectre. Σε ότι αφορά τη σχεδίασή της, το τοπίο είναι εξίσου θολό μιας και το «βαρύ» καμουφλάζ του αυτοκινήτου που αποκαλύφθηκε μερικώς σήμερα κρύβει αρκετά τις γραμμές του αμαξώματος.

Όπως ανακοίνωσε η Rolls Royce, τα αυτοκίνητα δοκιμών της νέας Spectre αναμένεται να καλύψουν έως το 2023 περισσότερα από 150 εκατομμύρια μίλια, απόσταση που ισοδυναμεί με χρήση… 400 ετών.

Rolls Royce Spectre

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Rolls Royce Spectre
  • Rolls Royce Spectre
  • Rolls Royce Spectre
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ