top icon
Κόσμος

Στροφή της ΕΕ από αεροπλάνα σε τραίνα – Πόσο ισχύει στην πράξη;

Η Ευρώπη στρέφεται στο εκτεταμένο σιδηροδρομικό δίκτυο της ηπείρου για να αντικαταστήσει τα αεροπορικά ταξίδια μικρών αποστάσεων.

Από τότε που το κίνημα της «flight shame» άρχισε να ενθαρρύνει τους ταξιδιώτες να αναζητούν πιο πράσινες εναλλακτικές λύσεις αντί για τα αεροπλάνα, η Ευρώπη στρέφεται στο εκτεταμένο σιδηροδρομικό δίκτυο της ηπείρου για να αντικαταστήσει τα αεροπορικά ταξίδια μικρών αποστάσεων.

Η πολιτική αυτή συναντάται και εντός αεροπορικών εταιρειών, όπως σημειώνει το CNN, συμπεριλαμβανομένης της ολλανδικής KLM, οι οποίες συνάπτουν σιδηροδρομικές συνεργασίες σε ορισμένες διαδρομές, ενώ χώρες όπως η Αυστρία και η Γαλλία επιδιώκουν να περιορίσουν τις εσωτερικές διαδρομές με αεροπλάνα, όπου υπάρχουν τραίνα.

Αυτό συμβαίνει εν μέσω μιας «σιδηροδρομικής επανάστασης» στην ηπειρωτική Ευρώπη, με νέα δρομολόγια και υψηλές ταχύτητες, με νέες συνδέσεις σε σήραγγες που μειώνουν τους χρόνους ταξιδιού και με νέες μηχανές που βελτιώνουν την αξιοπιστία και την αποδοτικότητα. Επιπλέον, στην Ισπανία, τη Γερμανία και την Αυστρία, οι προσφορές φθηνών εισιτηρίων έπαιξαν τον ρόλο τους.

Διαβάστε περισσότερα στο www.intronews.gr

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ