top icon
Κόσμος

Suzuki eVX: Είναι αυτό το νέο Vitara

Η Suzuki μας προϊδεάζει για το μέλλον της, παρουσιάζοντας μια ηλεκτρική γκάμα, η οποία περιλαμβάνει και ένα SUV στο μέγεθος του σημερινού Vitara.

Στο Japan Mobility Show 2023, που διοργανώνει η Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων Ιαπωνίας, η Suzuki παρουσίασε ένα άκρως ενδιαφέρον πρόσωπο. Η στροφή προς τα ηλεκτρικά πρωταγωνίστησε, με το μοντέλο που κέντρισε την προσοχή όλων να είναι το eVX.

Suzuki eVX

Ένα ηλεκτρικό SUV, το οποίο έχουμε δει και νωρίτερα μέσα στην χρονιά, με τη διαφορά, ότι στην έκθεση της Ιαπωνίας αποκαλύφθηκε και το εσωτερικό του. Φουτουριστικό, όπως εξάλλου και η εξωτερική σχεδίαση του μικρομεσαίου ηλεκτροκίνητου SUV.

Οι διαστάσεις του είναι αυτές που το καθιστούν το συγκεκριμένο πρωτότυπο μοντέλο πιο ενδιαφέρον, καθώς με μήκος 4.300 χλστ., πλάτος 1.800 χλστ. και ύψος 1.600 χλστ., έρχεται να καθίσει πολύ κοντά στο σημερινό Vitara, αλλά και στο S-Cross. Δεν ξεκαθαρίστηκε για πιο μοντέλο θα αποτελέσει διάδοχος, αλλά έγινε γνωστό το λανσάρισμά του, το οποίο έχει προγραμματιστεί να γίνει μέσα στο 2025.

Suzuki eVX

Οι τεχνικές λεπτομέρειες του επερχόμενου ηλεκτρικού SUV δεν είδαν το φως τη δημοσιότητας, παρά μόνο η τιμή της αυτονομίας του, που αναμένεται να ξεπερνάει τα 500 χιλιόμετρα, με μια πλήρη φόρτιση. Επιπλέον, σ’ ανακοίνωση των ανθρώπων της Suzuki έγινε γνωστό, ότι η ιαπωνική εταιρεία θα συνεχίζει να προσφέρει τετρακίνητα μοντέλα και στη νέα, ηλεκτρική της εποχή.

Suzuki eVX

Όσον αφορά το εσωτερικό του μοντέλου, χωρίς τους περιορισμούς που θέτει ένα μοντέλο παραγωγής, είναι τεχνολογικά προηγμένο, με λιτή σχεδίαση, έμφαση στην εργονομία, με στοιχεία που πιθανότατα να μην φτάσουν στο αυτοκίνητο παραγωγής, όπως το κοφτό, στο πάνω και κάτω μέρος του τιμόνι, αλλά και η μεγάλη οθόνη που καλύπτει σε πλάτος τη μισή επιφάνεια του ταμπλό.

Suzuki eVX

Η γέφυρα που διατρέχει στο μέσο της την καμπίνα, κρύβει στο κάτω μέρος της ένα μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, στα πρότυπα των ηλεκτρικών μοντέλων, που δεν διαθέτουν τούνελ μετάδοση. Επίσης, παρατηρούμε την πλήρη απουσία φυσικών πλήκτρων, με τα χειριστήρια αφής να είναι φωτιζόμενα και «ένα» με την επιφάνεια του ταμπλό.

Suzuki eVX

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ