top icon
Κόσμος

Ταξιδεύοντας με τους τετράποδους φίλους μας

Σε ποιο σημείο του αυτοκινήτου ταξιδεύουν πιο άνετα και «χαλαρά» οι τετράποδοι φίλοι μας;

Για τους σκύλους και τους γονείς τους, τα ταξίδια με αυτοκίνητο μπορεί να είναι είτε μια ευχάριστη εμπειρία είτε μια διαδικασία που δεν θα προτιμούσαν να κάνουν.

Για να είναι το ταξίδι ευχάριστο για τα αγαπημένα μας τετράποδα, η Compare the Market πραγματοποίησε μια έρευνα για να αποκαλύψει αν η μουσική ηρεμεί τα σκυλάκια αλλά και τις περιοχές του αυτοκινήτου στις οποίες αισθάνονται πιο ήρεμα οι τετράποδοι φίλοι μας.

Σκύλος στο αυτοκίνητο

Χρησιμοποιώντας συσκευές παρακολούθησης καρδιακών παλμών, η μελέτη διεξήχθη με τέσσερις διαφορετικές ράτσες σκύλων, και διαφορετικών επίσης μεγεθών, για να προσδιοριστεί σε ποιες τοποθεσίες κουνούσαν την ουρά τους και σε ποιες περιοχές αυξάνονταν περισσότερο οι καρδιακοί παλμοί τους.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι τα σκυλιά ένιωθαν πιο άνετα όταν έβλεπαν τον ιδιοκτήτη τους, με τους καρδιακούς παλμούς τους να μειώνονται κατά 6,8% στο μπροστινό κάθισμα και 9,5% στο πίσω, σε σύγκριση με τον μέσο καρδιακό τους ρυθμό.

Αντίθετα, τα σκυλιά ένιωθαν πιο άβολα όταν ήταν στο πορτ μπαγκάζ με τον ιδιοκτήτη τους εντελώς εκτός οπτικού πεδίου (αύξηση 20,4% από τον μέσο καρδιακό ρυθμό τους).

Σκύλος στο αυτοκίνητο

Τα αναλυτικά αποτελέσματα είναι τα εξής:

Όνομα σκύλου Ράτσα σκύλου Μέσος όρος καρδιακών παλμών Διαφορά στο εμπρός κάθισμα (%) Διαφορά στο πίσω κάθισμα βλέποντας τον ιδιοκτήτη (%) Διαφορά στο πίσω κάθισμα χωρίς να βλέπει τον ιδιοκτήτη (%) Διαφορά στο πορτ μπαγκάζ (%)
Milo Jack Russell 57 -11.9 -10.1 12.9 22.1
Bertie Poochon 66 -8.4 -12.7 6.3 20
Raffy Cocker Spaniel 74 -0.5 -5.4 14 16.2
Monty Red Fox Labrador 68 -6.7 -9.9 9.2 23.5

Αν μη τι άλλο, η γνώμη των ειδικών προτείνει ότι για τους τετράποδους φίλους μας, οι άνθρωποι είναι συχνά η κύρια κοινωνική τους σύνδεση και έτσι το να αποχωριστούν από αυτούς για ένα ταξίδι με αυτοκίνητο, ειδικά στο πορτ μπαγκάζ, μπορεί να είναι πραγματικά απομονωτικό και μπορεί να οδηγήσει σε συναισθήματα άγχους.

Εάν το ταξίδι είναι αναπόφευκτο και ο σκύλος σας δείχνει σημάδια ενόχλησης, η έρευνα προτείνει ότι η μουσική με 50 ή 60 χτύπους το λεπτό είναι η καλύτερη για να διατηρείται ο σκύλος σας χαλαρός.

Σκύλος στο αυτοκίνητο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Σκύλος στο αυτοκίνητο
  • Σκύλος στο αυτοκίνητο
  • Σκύλος στο αυτοκίνητο
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ