top icon
Επικαιρότητα

Tesla: Κέρδη και αύξηση εσόδων στο τρίτο τρίμηνο

Η Tesla ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του έτους καταγράφοντας αύξηση εσόδων και κερδών.

Η Tesla κατέγραψε κέρδη για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο, ενώ αυξημένα ήταν και τα έσοδα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας που πλέον στοχεύει σε πωλήσεις 500.000 μονάδων για το σύνολο της χρονιάς.

Όπως ανακοινώθηκε, τα έσοδα της πρωτοπόρου εταιρείας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης την περίοδο Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2020 ανήλθαν σε 8,8 δις δολαρίων ξεπερνώντας τις προσδοκίες της Wall Street που έκαναν λόγο για έσοδα 8,2 δις δολαρίων.

Σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, η βελτίωση των εσόδων της εταιρείας αγγίζει ποσοστιαία το 39% (6,3 δις δολάρια). Αντίστοιχα υψηλά ήταν και τα κέρδη της εταιρείας του Elon Musk αγγίζοντας τα 874 εκατ. δολάρια.

Στα ευχάριστα αυτά μαντάτα, οι χρηματαγορές αντέδρασαν θετικά με την τιμή της μετοχής της εταιρείας να καταγράφει άνοδο. Αυτή τη στιγμή η συνολική κεφαλαιοποίηση της Tesla αγγίζει τα 395 δις δολάρια.

Οι οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας σε επίπεδο εσόδων ήταν υψηλές και στο τρίτο τρίμηνο του έτους χάρη στη σημαντική συνεισφορά των «πιστώσεων ρύπων» τις οποίες η Tesla διέθεσε -με το αζημίωτο ασφαλώς- σε άλλους κατασκευαστές. Από αυτή την «πηγή» η Tesla έβαλε στα ταμεία της το περασμένο τρίμηνο κεφάλαια που αγγίζουν τα 400 εκατ. δολάρια (ή αλλιώς, σχεδόν το 7% των συνολικών εσόδων της εταιρείας στο Q3).

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι οι εμπορικές και κατασκευαστικές επιδόσεις της αμερικανικής εταιρείας στο τρίτο τρίμηνο του 2020 ήταν οι καλύτερες που έχει καταγράψει ποτέ η Tesla στην ιστορία της, με τις παραδόσεις να φτάνουν τις 139.300 μονάδες και τη συνολική παραγωγή τις 145.036 (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ