top icon
Κόσμος

Tesla Model Y ή Dacia Sandero – Ποιο είναι το Νο1;

Το ηλεκτρικό μοντέλο της Tesla και το αυτοκίνητο της Dacia μονομαχούν για την κυριαρχία στην ευρωπαϊκή αγορά. Ποιο είναι το Νο1 μέχρι στιγμής.

Η Tesla συνεχίζει την ανοδική της πορεία στην Ευρώπη, με το Model Y να αποτελεί το ηλεκτρικό μοντέλο με τη μεγαλύτερη δυναμική, πρωταγωνιστώντας στο σύνολο της αγοράς ανεξαρτήτως κατηγορίας. Ωστόσο, το Dacia Sandero δείχνει πως είναι ένας εξαιρετικά ισχυρός αντίπαλος στη μάχη για το Νο1.

tesla

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τον Μάιο, το Sandero εκτόπισε εκ νέου το Model Y από την κορυφή της ευρωπαϊκής αγοράς, καταγράφοντας τις περισσότερες πωλήσεις. Συγκεκριμένα, το ρουμανικό crossover σημείωσε 20.808 ταξινομήσεις, έναντι 17.812 μονάδες του Tesla. Αυτή είναι η τρίτη φορά σε πέντε μήνες που το όχημα της Dacia αναδεικνύεται best-seller.

Όσον αφορά στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου, το Sandero παραμένει στην πρώτη θέση με 96.647 πωλήσεις. Δεύτερο είναι το ηλεκτρικό SUV της Tesla με 87.732.

TESLA MODEL Y PERFORMANCE

Τρία μοντέλα στο Top10 για τη Volkswagen

Η Volkswagen είναι η μάρκα με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη, έχοντας τρία μοντέλα της στην πρώτη δεκάδα των πωλήσεων τον μήνα Μάιο. Το T-Roc φιγουράρει στην τρίτη θέση με 17.003 μονάδες, ενώ πολύ καλά τα πηγαίνουν τα Golf και Tiguan.

Διαβάστε επίσης: VW vs Toyota vs Audi: Ποια είναι η Νο1 μάρκα στην Ευρώπη το 2023

Μεγάλη αύξηση που έφτασε το 80% παρουσίασε και το Renault Clio, αγγίζοντας τις 16.829 πωλήσεις, όπως και η Skoda Octavia με 14.486 μονάδες (195%).

πηγή: automotivenews.gr

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ