top icon
Κόσμος

Δεύτερο τετ-α-τετ του Elon Musk με τον Emmanuel Macron

Η Γαλλία επιδιώκει να πρωταγωνιστήσει στην ηλεκτροκίνηση προσελκύοντας μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας σκακιέρας. Μεταξύ αυτών η κινεζική BYD και η αμερικανική Tesla.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Emmanuel Macron δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον CEO της Tesla, Elon Musk την Παρασκευή, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα, προκειμένου οι δύο άνδρες να συζητήσουν το ενδεχόμενο η Γαλλία να φιλοξενήσει το επόμενο νέο εργοστάσιο της Νο 1 εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδουν διεθνή δίκτυα, η Γαλλία «φλερτάρει» όχι μόνο με την Tesla αλλά και με την κινεζική BYD για την κατασκευή εργοστασίων στη χώρα. Ωστόσο, ο Emmanuel Macron αντιμετωπίζει έντονο «εσωτερικό» ανταγωνισμό όσον αφορά το νέο εργοστάσιο της Tesla, με την Ισπανία να έχει ήδη ανοιχτούς δίαυλους επικοινωνίας με την εταιρεία του Elon Musk.

«Πηγαίνω σε αυτή τη συνάντηση με συγκεκριμένη ατζέντα», δήλωσε ο Emmanuel Macron επισκεπτόμενη τη σύνοδο VivaTech στο Παρίσι, τη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας της Γαλλίας, την οποία θα επισκεφθεί και ο Elon Musk την Παρασκευή.

«Θα μιλήσουμε για την τεχνητή νοημοσύνη, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το κανονιστικό πλαίσιο… Και μετά θα του μιλήσω για αυτοκίνητα και μπαταρίες», είπε Γάλλος πρόεδρος.

Σε ερώτηση των εκπροσώπων του Τύπου αναφορικά με τις προσδοκίες του προκειμένου η Tesla να επιλέξει τη Γαλλία για το νέο της εργοστάσιο στην Ευρώπη, το δεύτερο μετά από εκείνο στα περίχωρα του Βερολίνου, ο Emmanuel Macron είπε: «Εναπόκειται στην εταιρεία να εξετάσει τα διαφορετικά ζητήματα στην Ευρώπη. Άρα θα προωθήσουμε τη Γαλλία ως επενδυτικό προορισμό».

Tesla Berlin

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ