top icon
Κόσμος

Σε ποια χώρα της Ευρώπης θα βρίσκεται το νέο εργοστάσιο της Tesla;

Η Tesla βάζει ολοταχώς πλώρη για την κατασκευή του δευτέρου εργοστασίου της στη γηραιά ήπειρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Cinco Dias, η οποία επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές, η Tesla φέρεται να βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με ηγέτες της περιφερειακής κυβέρνησης της Βαλένθια στην Ισπανία για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου αυτοκινήτων.

Η συνολική επένδυση της εταιρείας στο εν λόγω εργοστάσιο θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα.

Εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης της Βαλένθια δήλωσε στο Reuters ότι είχε συναντήσεις και συνομιλίες με «μια αυτοκινητοβιομηχανία» σχετικά με μια «μεγάλη επένδυση», αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, επικαλούμενος το απόρρητο των διαπραγματεύσεων.

Tesla

Εκτός από την Tesla, η γερμανική VW έχει ήδη δηλώσει ότι σχεδιάζει να επενδύσει έως και 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε ένα εργοστάσιο μπαταριών στην πόλη Sagunto στην περιοχή της Βαλένθια.

Η Ισπανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός αυτοκινήτων στην Ευρώπη και χρησιμοποιεί τα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να προσελκύσει αυτοκινητοβιομηχανίες να επενδύσουν στη χώρα στην κατασκευή μπαταριών και ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Tesla έχει μέχρι στιγμής δημιουργήσει ένα εργοστάσιο στην Ευρώπη, το οποίο βρίσκεται στα περίχωρα του Βερολίνου, όπου κατασκευάζεται το Model Y, το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις συνολικά στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο αλλά και παγκοσμίως.

Το δεύτερο πιο δημοφιλές μοντέλο της Tesla στην Ευρώπη, το Model 3, εισάγεται από το εργοστάσιο της αμερικανικής εταιρείας που βρίσκεται στη Σαγκάη της Κίνας.

Ο Elon Musk έχει δηλώσει πρόσφατα ότι στόχος της Tesla είναι να πουλά έως και 20 εκατομμύρια αυτοκίνητα ετησίως, τα οποία θα κατασκευάζονται σε 10 έως 12 Gigafactory που θα παράγουν έως και 2 εκατομμύρια μονάδες ετησίως το καθένα.

Tesla Gigafactory

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ