top icon
Κόσμος

Τι είναι το νέο Lexus LBX;

Η Lexus θα παρουσιάσει στις 5 Ιουνίου το νέο LBX, που σύντομα θα είναι διαθέσιμο στις κατά τόπου αγορές της γηραιάς ηπείρου.

Με τη δημοσιοποίηση ενός σύντομου teaser, η Lexus ανακοίνωσε την έλευση ενός νέου και ενδεχομένως αναπάντεχου μοντέλου της, το οποίο θα αποκαλυφθεί πλήρως στις 5 Ιουνίου.

Από την ονομασία του και την παρουσία του γράμματος «X» σε αυτή, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα νέο crossover μοντέλο, ακολουθώντας έτσι ανάλογη τακτική ονοματοδοσίας όπως αυτή που είδαμε στα UX, RX και NX.

Το νέο Lexus LBX είναι απίθανο να προσφέρεται αποκλειστικά ως ηλεκτρικό δεδομένου ότι τα EV του Ιάπωνα κατασκευαστή πολυτελείας διαθέτουν ως συστατικό της ονομασίας του το γράμμα «Z».

Όπως όλα μαρτυρούν, πρόκειται για ένα νέο μοντέλο της Lexus που θα καταταγεί στη βάση της προϊοντικής πυραμίδας της, και συγκεκριμένα στην κατηγορία Β, στην οποία ανήκει το ομογάλακτο Toyota Yaris Cross, ένα crossover το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA.

Το νέο Lexus LBX αναμένεται να διαθέτει ανάλογες τεχνικές προδιαγραφές με το αδελφάκι του. Κατά συνέπεια, το «παρών» θα δίνει κατά πάσα πιθανότητα μια υβριδική μονάδα κίνησης με βάση τον 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων της Toyota που θα λειτουργεί σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα.

Η παρουσία μιας δεύτερης μονάδας στον πίσω άξονα που θα προσφέρει χαρακτηριστικά τετρακίνησης θα πρέπει να θεωρείται επίσης δεδομένη.

Lexu LBX

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Lexu LBX
  • Lexu LBX
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ