top icon
Κόσμος

Τι νέο θα φέρει το Skoda Kodiaq (+video)

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του νέου Skoda Kodiaq που έχει οριστεί για τις 4 Οκτωβρίου, σας αποκαλύπτουμε όλα όσα γνωρίζουμε γι’ αυτό.

Η νέα γενιά του Skoda Kodiaq βρίσκεται προ των πυλών, με τη τσεχική εταιρεία να μας έχει δώσει ραντεβού για την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου στις 4 Οκτωβρίου. Σχεδιαστικά οι αλλαγές αναμένεται να είναι ήπιες, με την εταιρεία να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στους χώρους και στην αναβάθμιση της ποιότητας. Επιπλέον, γίνεται ευρύτερη χρήση βιώσιμων υλικών και καινοτόμων τεχνολογιών όπως οι προβολείς full LED Matrix δεύτερης γενιάς, καθώς και από μια γκάμα κινητήρων που τώρα περιλαμβάνει και μια plug-in υβριδική έκδοση.

Skoda Kodiaq

Οι δύο κινητήρες βενζίνης και οι ισάριθμοι ντίζελ που απαρτίζουν τη γκάμα έχουν απόδοση που κυμαίνεται από τους 150 ίππους (110 kW) έως και τους 204 ίππους (150 kW). Ο 2.0 TDI με τους 193 ίππους (142 kW) και ο 2.0 TSI με τους 204 ίππους (150 kW) διατίθενται στάνταρ με τετρακίνηση, ενώ διαθέσιμοι είναι και οι 2.0 TDI με 150 ίππους (110 kW) και ο 1.5 TSI mHEV, με την ίδια ακριβώς απόδοση.

Skoda Kodiaq

Η πρώτη Plug-in υβριδική έκδοση στη γκάμα του Kodiaq, προσφέρει επίσης συνολική ισχύ 204 ίππων (150 kW). Όπως ανακοίνωσε η Skoda, η επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση εφοδιάζεται με μια μπαταρία χωρητικότητας 25,7 kWh και έχει ηλεκτρική αυτονομία μεγαλύτερη από 100 χιλιόμετρα, με τον θερμικό 1.5 TSI κινητήρα του συστήματος μετάδοσης κίνησης να αποδίδει 150 ίππους (110 kW) σηματοδοτώντας ταυτόχρονα το ντεμπούτο της ήπιας υβριδικής τεχνολογίας στο Kodiaq.

Και οι δύο υβριδικοί κινητήρες αποτελούν μέρος της τελευταίας γενιάς κινητήρων EA 211 evo2 και λειτουργούν στον κύκλο Miller διαθέτοντας υπερσυμπιεστή με μεταβλητή γεωμετρία στροβίλου. Ο 1.5 TSI με ήπια υβριδική τεχνολογία συνοδεύεται επίσης με τεχνολογία ενεργών κυλίνδρων τελευταίας γενιάς (ACT+). Σε ότι αφορά τη φόρτιση της μπαταρίας, η Skoda αναφέρει ότι το νέο Kodiaq iV διαθέτει ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW, ενώ η μέγιστη ισχύς φόρτισης σε συνεχές ρεύμα υποστηρίζεται έως και τα 50 kW.

Skoda Kodiaq

Το νέο Skoda Kodiaq θα πατά σε τροχούς 17 έως και 20 ιντσών, ενώ το συνολικό του μήκος ανέρχεται στα 4,758 μ. (+61 χλστ. σε σχέση με το παρελθόν), πλάτος 1,864 μ. και ύψος μικρότερο από 1,7 μ. Το μεταξόνιό του ορίζεται, σύμφωνα με την Skoda, στα 2.791 χλστ. Στην 7θέσια έκδοση, οι επιβάτες της τρίτης σειράς καθισμάτων έχουν πλέον 15 χλστ. περισσότερο χώρο για το κεφάλι, και συνολικά 920 χλστ.. Η χωρητικότητα του αποσκευών παραμένει γενναιόδωρη – από 340 έως 845 λίτρα για το 7θέσια παραλλαγή και 910 λίτρα για το 5θέσια.

Skoda Kodiaq

Μεγάλες αλλαγές στο εσωτερικό

Η μεγάλη οθόνη 13 ιντσών δεσπόζει στο κέντρο του ταμπλό και συνοδεύεται για χάρη εργονομίας, με παραδοσιακά πλήκτρα κάτω από αυτήν, στην κεντρική κονσόλα, που παρέχουν πρόσβαση στον έλεγχο του κλιματιστικού. Μάλιστα αυτά τα περιστροφικά χειριστήρια έχουν ενσωματωμένη οθόνη 1,25’’ (32 χλστ.). Η λειτουργικότητα των μικρών οθονών εξαρτάται από το επίπεδο εξοπλισμού.

Ο επιλογέας ταχυτήτων βρίσκεται πλέον στην κολόνα του τιμονιού, για πρώτη φορά σε μοντέλο της Skoda. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν τώρα να παραγγείλουν μια head-up οθόνη που συμπληρώνει το Virtual Cockpit των 10,25 ιντσών.

Skoda Kodiaq interior

Skoda Kodiaq

Ταυτόχρονα, το Kodiaq δεύτερης γενιάς χαρακτηρίζεται από έναν έξυπνο συνδυασμό απτικών και ψηφιακών χειριστηρίων. Το ντεμπούτο του στο νέο μοντέλο πραγματοποιεί επίσης είναι ένας πίσω αποθηκευτικός χώρος στο κεντρικό τούνελ με ποτηροθήκη για τους πίσω επιβάτες, ενώ η δεύτερη σειρά καθισμάτων να μπορεί να μετακινηθεί και ένα ευέλικτο στοιχείο στο χώρο αποσκευών να κρατά τα πράγματα τακτοποιημένα.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ