top icon
Κόσμος

Την άγουσα για τα αποδυτήρια παίρνει το ηλεκτρικό Honda e

Το ηλεκτρικό μίνι μοντέλο πόλης Honda e δεν είναι πλέον διαθέσιμο στην αγορά νέων επιβατικών αυτοκινήτων της ευρωπαϊκής ηπείρου. Παρακάτω, εξηγούμε το γιατί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του γερμανικού Auto Bild, το αμιγώς ηλεκτρικό Honda e αποτελεί πλέον παρελθόν για την Ευρώπη.

Η Honda επιβεβαίωσε την απόφασή της να αποσύρει το μικρό ηλεκτρικό μοντέλο της με ένα email που απέστειλε στην Automotive News Europe, στο οποίο αναφέρεται ωστόσο ότι κατά την τριετή διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου στη γηραιά ήπειρο, το Honda e είχε «φέρει πολλούς νέους πελάτες στη μάρκα με τη χαρακτηριστική σχεδίαση, την προηγμένη τεχνολογία και τη δυναμική οδήγησης».

Με ρετρό σχεδίαση, ο Βενιαμίν της ηλεκτρικής γκάμας της Honda κέρδισε την προσοχή όλων όταν το αυτοκίνητο έκανε την εμφάνισή του στην Ευρώπη στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2019. Με τις κάμερες στη θέση των πλαϊνών καθρεπτών και τις διπλές οθόνες αφής των 12,3 ιντσών που εκτείνονταν σχεδόν σε όλο το πλάτος του ταμπλό, το Honda e κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

Honda e

Ωστόσο, οι πωλήσεις του δεν ήταν οι αναμενόμενες, ενώ την ίδια ώρα, πέραν της «τσιμπιμένης» του τιμής, η σχετικά μικρή μπαταρία των 35,5 kWh εξασφάλιζε περιορισμένη αυτονομία της τάξης των 220 χλμ.

Αρχικά, η Honda έθεσε ως στόχο πωλήσεων στην Ευρώπη τις 10.000 μονάδες σε ετήσια βάση. Όμως, το 2021 κατάφερε να «γράψει» μόλις 3.436 και το 2022 όχι περισσότερες από 2.110, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dataforce.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα, στους σχετικούς τιμοκαταλόγους που αναρτώνται στον ιστότοπο της εταιρείας, το Honda e ήδη απουσιάζει.

Honda e

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Honda e
  • Honda e
  • Honda e
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ